Prijava

Vaša prijava

Knjige srpnja 2021.


kako manje misliti

Kako bolje misliti : za one koji beskonačno analiziraju / Christel Petitcollin

Nakon uspješnice „Kako manje misliti“, u svojem novom vodiču, autorica daje savjete i smjernice kako intenzivne mentalne procese i nezaustavljivi hiperaktivan um pretočiti u alate koji će dovesti do sveobuhvatnog osobnog rasta. Kako optimalno iskoristiti sav mentalni potencijal te kako pronaći mir na profesionalnom planu i u odnosima s drugima, samo su neka od pitanja na koje autorica daje odgovore.

Morksi dnevnik Pauline P.

Morski dnevnik Pauline P. / Sanja Polak

Još jedan u nizu dnevničkih zapisa desetogodišnje djevojčice Pauline koji čitatelje ovog puta odvodi na more, u školu u prirodi. Umjesto uobičajenih morskih aktivnosti, plivanja i ronjenja, djeca će uz smijeh i pokoju suzu osim školskog gradiva, pod budnim okom svojih učitelja, savladati i puno praktičnih životnih vještina, što će pridonijeti jačanju njihove odgovornosti i samopouzdanja. Ovaj roman o odrastanju namijenjen je čitateljima mlađe školske dobi.

Zvuk sunčanog sata

Zvuk sunčanog sata / Hana Andronikova

Godine 1989. Daniel Keppler sa svojom širom obitelji – ženom, djecom, njihovim partnerima i unukom odlazi u planine u Coloradu provesti božićne blagdane. Odsjedaju u pansionu koji vodi gospođa Anne Vanier. Daniel otkriva da je Anne porijeklom iz Češke, kao i on, odakle je otišla prije četrdeset godina. U jednoj dugoj, ispovjednoj noći Anne ispovjeda Danielu tešku, dramatičnu priču svoga života u koju je upletena i Danielova majka Rachel. Našavši se zajedno u nacističkom konclogoru jedna drugoj davale su snagu i potporu kako bi preživjele sve užase kroz koje su prolazile. Kroz tu priču Daniel iznova proživljava bol i patnju za majkom kroz koju je prolazio kao dječak. On i njegov otac nikada nisu uspjeli saznati što se dogodilo Rachel i kako je skončala. Tek u ovoj ispovjednoj noći Daniel dobiva odgovore i proživljava svoju bol kroz ljubav i katarzu. Za ovaj roman prerano preminula češka autorica dobila je prestižnu nagradu Magnesia Litera.

Gotov

Gotov : [Henning Juul - slučaj #5] / Thomas Enger

Novinar Henning Juul nastavlja istraživati razloge zbog kojih mu je u podmetnutom požaru stradao sin. Odlučan pronaći ubojicu, revno slijedi sve opasniji trag. Mračne tajne iz prošlosti sustižu ga na svakom koraku.

Užasnut otkrićem da je s podmetnutim požarom povezana i njegova rođena sestra, bivša ministrica pravosuđa, Henning shvati da nikome ne može posve vjerovati. No nastavlja s istragom. Nema što izgubiti… Osim vlastitog života.

Okrutni kriminalci kojima je za petama više nemaju milosti ni prema kome. Spašavaju vlastite glave ostavljajući za sobom trag krvi. Popis smaknutih sve je dulji…