Prijava

Vaša prijava

Umjetna inteligencija i kreativnost: Izazovi i mogućnosti


Dobrodošli ste pogledati izložbu slika napravljenih pomoću umjetne inteligencije. Umjetna inteligencija je sposobnost nekog uređaja da oponaša ljudske aktivnosti poput zaključivanja, učenja, planiranja i kreativnosti1Umjetna inteligencija omogućuje tehničkim sustavima percipiranje okruženja, uzimanje u obzir onog što vide i rješavanje problema kako bi postigli neki cilj.

Na ovoj izložbi možete vidjeti primjere umjetne inteligencije u umjetnosti, gdje računalni sustavi generiraju slike na temelju različitih algoritama i podataka. Neki od načina na koje umjetna inteligencija može stvarati slike su:

  • Stiliziranje slike: Umjetna inteligencija može prenijeti stil jedne slike na drugu, na primjer sliku Mona Lise u stilu Picassa ili sliku Eiffelovog tornja u stilu Van Gogha.
  • Generiranje slike: Umjetna inteligencija može stvoriti nove slike iz ničega, na primjer sliku mačke koja ne postoji ili sliku pejzaža koji nikad nije viđen.
  • Preoblikovanje slike: Umjetna inteligencija može promijeniti neki aspekt slike, na primjer boju kose, dob osobe, vrijeme dana ili godišnje doba.

Umjetna inteligencija je tehnologija budućnosti koja ima brojne mogućnosti i izazove. Ova izložba je dio Noći knjige, manifestacije koja promiče čitanje i kulturu. Nadamo se da ćete uživati u ovoj izložbi i da ćete naučiti nešto novo o umjetnoj inteligenciji i njenom utjecaju na umjetnost i društvo.

Izložba se može razgledatio od 1. do 23. travnja 2023.