Prijava

Vaša prijava

PRIJAVA KUĆA SA ZELENOM NALJEPNICOM ZA POPRAVAK


 

Ministarstvo prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine vrši obnovu oštećenih objekata (stambenih objekata-kuća) koje su označene zelenom naljepnicom odnosno vrši popravak nekonstruktivnih elemenata.


U nekonstruktivne elemente pripadaju: dimnjaci, zabatni zidovi, parapeti, krovni vijenci, pregradni zidovi, dijelovi krovišta, pokrov i krovna limarija.

 

Kako bi ostvarili pravo na sredstva za ovu vrstu obnove, potrebno je ispuniti i ponijeti OBRAZAC ZA PRIJAVU, PONIJETI KOPIJU OSOBNE ISKAZNICE VLASNIKA OBJEKTA i to donijeti u Društveni dom u Kravarskom, 06. i 07. travnja 2021.g., od 07:30 - 17:00 sati.

 

Ispunjavanjem obrasca za prijavu i predajom obrasca u društvenom domu izvršit ćete prijavu kuće za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata stambenih objekata stradalih u potresu 28. i 29. prosinca 2020.g.

 

Pravo na sredstva za ovu vrstu obnove imaju stanovnici koji su na dan potresa imali prijavljeno prebivalište na području Općine Kravarsko te su njihovi stambeni objekti označeni zelenom naljepnicom nakon obavljenog brzog pregleda statičara – 354 objekata na našem području.

 

Obrasci za prijavu su dostupnOVDJE, bit će podijeljeni vlasnicima objekata označenim sa zelenom naljepnicom putem mjesnih odbora te će biti dostupni 06. i 07. travnja 2021.g. u Društvenom domu u Kravarskom.

 

Općina Kravarsko zadužena je, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, za prikupljanje podataka odnosno utvrđivanje popisa vlasnika obiteljskih kuća na kojima je prioritetno potrebno provesti aktivnosti popravka nekonstruktivnih elemenata.

 

Za materijal i radove koji su već financirani od strane Općine Kravarsko nije moguće ponovno ostvariti sredstva iz ove mjere kako ne bi došlo do preklapanja odnosno dvostrukog financiranja popravaka nekonstruktivnih elemenata.

 

Obavijest o prijavi kuća za popravak nekonstruktivnih elemenata - samo ZELENE naljepnice