Prijava

Vaša prijava

Svjetlo dana ugledao Turopoljski leksikon

[]

Turopoljski leksikon izašao je iz tiskare, donosi mraclin.hr!

Prvi primjerak snimili smo pred zgradom Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”, u rukama pokretača i glavnog urednika projekta, našeg uglednog leksikografa Mladena Klemenčića. Preko sedamsto stranica,1200 obrađenih pojmova, preko tisuću fotografija…

Ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira. Velika sinteza turopoljske povijesti i sadašnjosti, prva uopće posvećena Campusu Turopolya i njegovoj prebogatoj baštini.
Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri osujetili prvotne planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo značajno izdanje ipak neće ostati bez svoga protokola.

Promocije se planiraju u Gorici, Zagrebu, ali najveća će (uzdamo se u zagovore sv. Lucije i sv. Vida) biti tamo gdje je sve počelo – u Mraclinu. Tu je prije četiri godine g. Klemenčić prvi put iznio ideju o Leksikonu, tu je održan prvi sastanak čelnika Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice na kojem je projekt dogovoren.

Cijena Leksikona – da spomenemo i to – bit će 380 kn. Naravno, izdavač će osigurati promotivne cijene za prigodnu prodaju, sve kako bi se olakšao put ove knjige do odredišta, a to je svaki turopoljski dom.

Objava Svjetlo dana ugledao Turopoljski leksikon pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.