Prijava

Vaša prijava

Održan sastanak premijera Andreja Plenkovića sa županima

[]

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se sa svim županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. U ime Zagrebačke županije sastanku je prisustvovao župan Stjepan Kožić, a s područja Zagrebačke županije sastanku su nazočili Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i Mato Čičak, glavni tajnik Hrvatske zajednice općina.

Razgovaralo se o okviru za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioritetima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te novom Višegodišnjem financijskom okviru kao i o daljnjoj dinamici procesa cijepljenja te pripremi za turističku sezonu. Osvrnuo se i na izmjenu Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave čime su prihodi tih jedinica u 2017. godini, u odnosu na razdoblje prije toga, povećani za 3,3 milijarde kuna.

Govoreći o pandemiji, predsjednik Vlade zamolio je prisutne za pomoć, preko županijskih zavoda za javno zdravstvo i primarne zdravstvene zaštite za ubrzavanje procesa cijepljenja.

Tko god se može, neka se cijepi. Cjepiva ima dovoljno. Na nama je da potaknemo naše sugrađane da se cijepe, što prije steknemo kolektivni imunitet lakše ćemo živjeti, raditi, razvijati se, voditi računa o poslovima, o gospodarstvu. Bit ćemo privlačni svima onima koji ove godine žele doći u Hrvatsku“, rekao je premijer, dodavši da smo nastojali balansirati sve naše mjere koje su se odnosile na borbu protiv epidemije.

Premijer je istaknuo četiri kapitalne teme koje će obilježiti sljedeće tri godine, a to su Pelješki most, članstvo u šengenskom području u prvoj polovici 2022, članstvo Hrvatske u europodručju te nabava višenamjenskih borbenih aviona.

Objava Održan sastanak premijera Andreja Plenkovića sa županima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.