Prijava

Vaša prijava

Istovario bačve s toksičnim kemikalijama u Ulici Matije Magdalenića, istraživanje je u tijeku

[]

Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo kako su se u subotu, 5. lipnja, u Ulici Matije Magdalenića dogodile sumnjive radnje. Naime, Policijska postaja Velika Gorica tada je zaprimila dojavu da je između 12 i 14 sati vozač kombi vozila krapinskih registarskih oznaka u navedenoj ulici istovario bačve koje su pobudile sumnju građana.

Obavljenim provjerama i izlaskom na mjesto događaja, policijski su službenici utvrdili identitet osobe, a pregledom bačvi potvrdili da je na njima istaknuta oznaka toksičnosti te su o navedenom upoznate nadležne službe Hrvatskog zavoda za toksikologiju, nadležno državno odvjetništvo i nadležne službe Državnog inspektorata.“, govore nam iz policije.

Navedene kemikalije na siguran su način potom zbrinute od strane trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem takvog otpada.

Kriminalističko istraživanje i prikupljanje dokumentacije od drugih nadležnih službi je u tijeku te će po dovršetku biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava ili optužni prijedlog.

Objava Istovario bačve s toksičnim kemikalijama u Ulici Matije Magdalenića, istraživanje je u tijeku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.