Prijava

Vaša prijava

Učenici OŠ Velika Mlaka srebrni na svjetskoj robotičkoj olimpijadi

[]

Učenici Osnovne škole Velika Mlaka ove su godine sudjelovali na World Robot Olympiad ili svjetskoj robotičkoj olimpijadi na LEGO platformi. Školu su predstavljali Viktor Balenović, Ivan Borić, Angela Šunjerga i Tena Zujić iz 3.a uz potporu profesora Ivana Mudri. U borbi protiv klimatskih promjena sa svojim robotom osvojili su srebro! Njihov je tim MiniMlaka drugi u kategoriji od prvog do petog razreda osnovnih škola!

WRO – World Robot Olympiad inače se održava u svijetu od 2004. U njoj se na LEGO platformi natječu djeca iz cijelog svijeta na nacionalnim natjecanjima, a najbolji dobivaju priliku nastupiti na svjetskoj završnici. Učenici rade zajedno kao tim i pronalaze vlastita rješenja. Naglasak na natjecanju je u osmišljanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine. Hrvatski robotički savez u suradnji sa mađarskim organizatorom WRO natjecanja – EDUTUS sveučilištem, organizira i provodi ovo natjecanje u našoj zemlji od 2019.

Izvor: Osnovna škola Velika Mlaka

Objava Učenici OŠ Velika Mlaka srebrni na svjetskoj robotičkoj olimpijadi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.