Prijava

Vaša prijava

ZELENA TRANZICIJA Gorica ide u dobrom smjeru

[]

Koliko su Hrvatska, a onda i njeni gradovi spremni na zelenu tranziciju, te koliko su se ozbiljno u koštac uhvatili sa smanjenjem emisije stakleničkih plinova uz održiv i uključiv rast i razvoj, te tranziciju prema pravednom i prosperitetnom društvu s modernim, resursno učinkovitim i konkurentnim gospodarstvom, pokazalo je veliko istraživanje Jutarnjeg ista.

Prema tom istraživanju, Velika Gorica smjestila se u društvo pet gradova koji idu u dobrom smjeru. Analiza spremnosti hrvatskih gradova na zelenu, energetsku tranziciju pokazuje kako je Gorica donijela određen broj strateških dokumenata koji pripremaju bazu tranziciji, a isti su i dostupni javnosti. Osim toga, učinkovitost pokazuje i u segmentu potrošnje i troška javne rasvjete, prijevoza…

“U sektoru prometa promatrali smo potrošnju energije, emisije ugljičnog dioksida, broj linija javnog gradskog prijevoza te broj punionica za alternativna goriva na području grada. Među velikim gradovima dominiraju Zagreb i Rijeka, među srednjima Velika Gorica, a od malih gradova ističe se Šibenik”, stoji, među ostalom, u analizi istraživanja.

Objava ZELENA TRANZICIJA Gorica ide u dobrom smjeru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.