Prijava

Vaša prijava

Medalja je oko vrata! Šandor: “Slavit ćemo od Velike Gorice do Pokupskog”

[]

Velimir Šandor, oduvijek ponos Velike Gorice i rodne Opatije u Pokupskom, ponovno je postao pravi ponos cijele Hrvatske. Nakon osvojenog srebra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, danas je na njegova ramena stigla i medalja.

Svečanost je prvi puta bila odgođena zbog tehničkih problema, no sada je dočekao svoj trenutak sa ogromnim osmjehom na licu. Podsjetimo, ovo je za Šandora najbolji osobni rezultat, a već druga paraolimpijska metalja – prije pet godina je u Rio de Janeiru osvojio broncu.

Šandor je ove godine osvojio srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 s rezultatom 19.98 metara, bacivši disk četiri centimetara slabije od “zlatnog” Poljaka Piotra Kosewicza, dok je broncu osvojio Indijac Vinod Kumar bacivši disk 19.91m. Ovo je prva medalja za Hrvatsku na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama.

Šandor je za novinare priznao da ne zna koja mu je medalja draža, ali i da se doma sprema prava fešta. Kako kaže “Ma, slavit ćemo od Velike Gorice do Pokupskog!”

Objava Medalja je oko vrata! Šandor: “Slavit ćemo od Velike Gorice do Pokupskog” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.