Prijava

Vaša prijava

256. MATIČIN ČETVRTAK Đuro Mesić o proživljenim iskustvima u knjizi ‘RazMiniRaj Domovinu’

[]

Kao sudionik stvaranja i razvoja jedinica za razminiranje u Domovinskom ratu i nakon njega, autor se pomoću svojih dnevničkih zapisa, privatne dokumentacije i fotografija, sjećanja kazivača i novinskih zapisa – vraća proživljenim iskustvima u dugogodišnjem radu na razminiranju naše zemlje.

Zapisuje netipična ratna zbivanja, neobične dogodovštine, prikazuje hrabrost, požrtvovnost i odlučnost pirotehničara u obavljanju tog opasnog i teškog poziva.

Knjigu “Razminiraj domovinu ” posvetio je stradalim kolegama, koji su žrtvujući sebe, spašavali druge. Njihove zasluge u obrani Domovine, poratnoj obnovi i povratku života na minirana područja rijetko se spominju.

Želja autora je da ova knjiga ostane podsjetnik na stvarna ratna i poratna događanja i iskustva. Izdavač knjige je Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

256. izdanju Matičinog četvrtka možete se priključiti OVDJE, a budući da su na snazi i dalje epidemiološke mjere bolesti COVID19 na području čitave RH, stoga će se ovaj projekt Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, nastaviti do daljnjega samo u online obliku.

Objava 256. MATIČIN ČETVRTAK Đuro Mesić o proživljenim iskustvima u knjizi ‘RazMiniRaj Domovinu’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.