Prijava

Vaša prijava

Maraton klub: Janjić i Planinšek na trčali 100 milja Istre

[]

U subotu je održan niz utrka diljem lijepe naše gdje su nastupili seniori goričkog Maraton Kluba. Josip Martinović i Danijel Trgovac nastupili su na 12. Polumaratonu Kalnik – Križevci, Vedran Planinšek i Vedrana Janjić nastupili su na utrci 100 milja Istre, Hrvoje i Jasna Mikulić branili su boje Kluba na Ogulin trailu, dok je Bruno Škrinjarić nastupio na Prvenstvu Hrvatske u Sprint triatlonu na zagrebačkom Jarunu.

Krenimo s onom najdužom utrkom, a to je svakako utrka 100 milja Istre, gdje su Vedrana Janjić i Vedran Planinšek trčali “yellow trail” stazu dužine 41 km s 969 visinske razlike. Vedrana na prenosi svoje dojmove, a evo što je rekla…

– Prekrasna utrka, organizacija zavidne razine, atmosfera fenomenalna, krajolik oduzima dah! Moja prva gotovo maratonska duljina od 41 km i 969 visinske razlike prošla je s osmjehom na licu koji gotovo nisam skidala jer sam uživala u svakom koraku. Iako sam se plašila kilometraže pa sam kontrolirala puls i pazila da se osjećam ugodno, čak nije ni loše vrijeme: četvrta u kategoriji i 18. ukupno kod žena (od 138) – kazala je Vedrana.

Vedran (koji je uglavnom bio Vedranina pratnja, zaduženi poduzeč morala i naravno, fotograf) je utrku završio 50., a u dobnoj kategoriji 19. od 73 trkača.

Danijel Trgovac i Josip Martinović su nastupili na Polumaratonu Kalnik – Križevci. Iako je jako sunce i temperatura ovdje imalo znatan utjecaj, dečki su se jako dobro snašli. Prvi u cilj ovdje ulazi Josip s vremenom 1:36:29 te osvaja 3. mjesto u kategoriji M40. Nedugo nakon njega dolazi i Danijel s vremenom 1:43:27, čime se penje na 5. mjesto u kategoriji M40.

Hrvoje Mikulić i Jasna Mikulić nastupili su na Ogulin trailu. Jasna je trčala stazu “Kosjenka” od 13,5 km sa 600 visinske razlike te ju završava u vremenu 1:55:26, čime se penje na sedmo mjesto ukupno kod žena te osvaja odličnu srebrnu medalju u kategoriji Ž40. Hrvoje je pa trčao stazu “Regoč” od 33 km sa čak 1.500 visinske rezlike u vremenu 4:35:47, te se penje na 14. mjesto ukupno i četvrto mjesto u kategoriji M40.

Konačno, Bruno Škrinjarić je nastupio na PH u Sprint triatlonu na zagrebačkom Jarunu. Prenosimo Brunine dojmove koji kaže…

– Ovo mi je bila zapravo “povratnička” utrka nakon stanke od utrka kroz cijeli kolovoz, ali i zato dobro odrađen trening blok. Nažalost, plivanje nije baš išlo po planu – em mi baš nije išlo, em sam na povratku previše išao prema krivoj bovi… No, šta je tu je. Nastavio sam na bajku i na trčanju, i tim sam dijelovima utrke super zadovoljan! Na bajku sam uspio uloviti četiri grupe biciklista ispred sebe, a na trčanju još i više njih. Ukupno sam bio 17. i srebrni u svojoj dobnoj kategoriji” – kazao je Bruno.

Prilika za popravak je već sljedećeg vikenda, kad Bruno nastupa na Prvenstvu Hrvatske u Srednje dugom triatlonu koje će se održati na Korčuli. Ovo je utrka s puno dužim distancama u sve tri triatlonske discipline u odnosu na “sprint” triatlon, a posebno će izazovan biti biciklistički dio koji se vozi kroz cijeli otok pa će se svakako nakupiti puno visinske razlike.

Objava Maraton klub: Janjić i Planinšek na trčali 100 milja Istre pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.