Prijava

Vaša prijava

RENDEZ-VOUS AU CINEMA U goričkom kinu renomirani francuski filmovi

[]

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutomu nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma.

Već sedmu godinu i Kino Gorica se uključuje u program tako da u šest dana, svake nedjelje, od 19. rujna do 17. listopada u večernjim termina, projekcijama odabranih klasičnih i suvremenih naslova francuske filmske produkcije pokušava filmoljupcima približiti tu veliku europsku kinematografiju.

Najpopularniji naslov ovogodišnjeg programa svakako je Amelie – romantična komedija s elementima fantastike o luckastoj djevojci koja je život posvetila tome da usreći druge ljude i pritom pronašla ljubav osvojila je srca milijuna gledatelja. Tijekom šestodnevne manifestacije prikazat će se biografska drama o karizmatičnom glavnom uredniku francuskog magazina “Elle” pod nazivom Skafander i leptir. Tu su i crnohumorna krimi komedija s elementima mjuzikla 8 žena te najbolji francuski dokumentarni film iz 2016. godine Sutra. Posljednjeg dana revije francuskog filma bit će prikazana čak dva filma: animirani Avantura na sjeveru i kontroverzna drama Adelin život koja je osvojila 80 filmskih nagrada te se nalazi na BBC-evoj listi najboljih filmova 21. stoljeća.

Ulaz na sve projekcije u okviru programa je besplatan, a posjetitelji uz ulaznice za prve dvije projekcije koje se održavaju u rujnu (19. i 26. 9.) dobivaju i poklon-bon s popustom od 10 % za tečaj francuskog jezika.

Objava RENDEZ-VOUS AU CINEMA U goričkom kinu renomirani francuski filmovi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.