Prijava

Vaša prijava

MORH: Danas i sutra moguća probijanja zvučnog zida

[]

MORH je objavio kako će se danas i sutra provoditi redovite letačke aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u vremenu od 10:00 do 16:00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Planirani su probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10:00 do 12:00 sati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu visina 600 do 10 000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova, planirana je zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12:00 do 16:00 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

– Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – poručili su iz MORH-a.

Objava MORH: Danas i sutra moguća probijanja zvučnog zida pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.