Prijava

Vaša prijava

VG ČISTOĆA Kreće podjela posuda za biootpad

[]

VG Čistoća obavještava svoje korisnike da će uskoro krenuti sa podjelom posuda za odvojeni reciklabilni otpad svim korisnicima koji nemaju posude za razvrstavanje.

Sukladno Odluci o gospodarenju otpadom Grada Velike Gorice i Zakonu o gospodarenju otpadom VG Čistoća će do kraja godine podijeliti više od 25.000 spremnika svojim korisnicima i to:

  1. žuti i plavi spremnik
  2. smeđi spremnik ili komposter

Predaja spremnika građanima, preduvjet je za uspostavu novog sustava gospodarenja otpadom u Velikoj Gorici koji za cilj ima povećati razvrstavanje otpada, odnosno recikliranja i time smanjiti pritisak na odlagalište otpada u Mraclinu te tako produžiti životni vijek odlagališta.

Nakon podjele spremnika kreće novi sustav gospodarenja otpadom na području cijeloga grada. Time se uvodi i novi sustav obračuna po predanoj količini miješanog komunalnog otpada.

– VG Čistoća će krenuti s preuzimanjem reciklabilnog otpada od korisnika koji do sada nisu imali posude, nakon podjele posuda svim korisnicima. O tome ćete biti obaviješteni na vrijeme, a do kraja godine svi korisnici će dobiti i novi raspored odvoza za iduću godinu. Ako u trenutku podijele posuda niste bili kod kuće, sve informacije o tome kako preuzeti posude moći ćete pronaći na našoj službenoj stranici ili nas možete kontaktirati na broj 01/6566-758 – poručili su.

 

Objava VG ČISTOĆA Kreće podjela posuda za biootpad pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.