Prijava

Vaša prijava

Kupio Smarta pa naknadno shvatio da je na njemu ‘skinuto’ preko 100 tisuća kilometara

[]

Tijekom ovoga tjedna u goričkoj policiji provedeno je više krim istraživanja, a jedno od kaznenih djela za istaknuti je kazneno djelo prevare.

Konkretno, 34-godišnjak s područja grada Pitomače, koji je preko društvene mreže Facebook naveo da prodaje osobno vozilo marke Smart, te je tom prilikom naveo da je vozilo prešlo oko 180.000 kilometara.

– Vozilo je kupio muškarac s područja Velike Gorice i u potpunosti ga isplatio, no procijenio je kako vozilo ipak nije u stanju kakvo je prezentirano, zbog čega je išao napraviti dodatni pregled kojim je utvrđeno da je vozilo prešlo 292.000 kilometara. Utvrđeno je da je počinitelj lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu kupca, te ga je tom prilikom prevario – otkrili su iz policije.

Iako je počinitelj kontaktiran od strane kupca da mu se vrati novac ili vozilo, 34-godišnjak na to nije želio pristati zbog čega je došlo do prijave policiji.

U svezi toga, protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava, a zbog počinjenja kaznenog djela prijevare opisane un članku 236.
Iz goričke policije apeliraju na građanstvo da prilikom kupnje automobila izvrše dodatne provjere stanja vozila koje namjeravaju kupiti kako bi izbjegli ovakve situacije.

– Ukoliko vozilo ne kupujete od osobe od povjerenja, svakako izvšite pregled na stanicama za tehnički pregled provjere stanja kilometraže. Svaka stanica za tehnički pregled može vam dati podatak koliko je vozilo imalo kilometara priliko zadnje registracije – ističu iz policije.

Objava Kupio Smarta pa naknadno shvatio da je na njemu ‘skinuto’ preko 100 tisuća kilometara pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.