Prijava

Vaša prijava

DAN GRADA Gorica je velika, modernija, bogatija i izgrađenija!

[]

Velika Gorica danas je uspješnija, bogatija, izgrađenija i modernija. To je grad po mjeri svih stanovnika, bolji i uspješniji nego prije godinu dana i sve je to rezultat našeg zajedničkog rada-istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar tijekom svečane akademije povodom Dana grada na kojoj su predstavljeni realizirani i započeti projekti u ovoj godini, uz pomoć i u suradnju s Vladom, ministarstvima, Zagrebačkom županijom…

Cilj nam je zadržati titulu najuspješnijeg grada!

„Možemo ponosno reći da proračun našeg grada nikad nije bio veći. On iznosi 633 milijuna kuna, a najveći dio usmjeren je na potrebe građana, prometnu i komunalnu infrastrukturu, zdravstvenu zaštitu, školstvo i predškolski odgoj. Veliki europski projekt aglomeracije donijet će nam novi pročistač, novu kanalizacijsku mrežu i novoizgrađene i obnovljene ceste. Cilj nam je zadržati titulu najuspješnijeg grada u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje, demografiju i mlade, što je uz pomoć Vlade i naših partnera, ostvarivo i realno“, istaknuo je Ačkar i dodao kako Grad i u ovoj godini nastavlja pomagati gospodarstvenike i sanirati posljedice potresa i Covid-19 krize, a paralelno otvara nova radilišta i gradilišta, grade se stambeni blokovi, kapitalni projekti. „Gorica je grad koji raste i važno je u tome slušati naše građane i omogućiti bolji život za sve“, zaključio je Ačkar.

U publici ministri, izaslanici Vlade…

Pohvale stižu i od Vlade i Sabora, a svoje mjesto u publici danas su pronašli i brojni ministri, saborski zastupnici i izaslanici.

„Lokalna uprava je uspješna onoliko koliko su uspješni njeni ljudi. Ovdje se radi jako dobro, uz snažnu potporu i sinergiju. Gorica je prijatelj mladih, kulture, sporta i gospodarstva, to je grad dobar za život, grad razvoja u kojem svatko ima svoje mjesto“, pohvalio je izaslanik predsjednika Sabora, Dražen Bošnjaković.

Božinović: Ulaganja znače boljitak, prosperitet i daljnji razvoj

„Gorica spada u top deset gradova u Hrvatskoj što dovoljno govori o vašem prosperitetu i potencijalu, to je dostojno mjesto za stanovanje i osnivanje obitelji. To je grad po mjeri čovjeka, imate sve pogodnosti, a time upravljate dobro i odgovorno, imajući u prvom planu interese zajednice i njenih stanovnika“, rekao je Davor Božinović, izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministra unutarnjih poslova, koji je čestitao na predanom radu i ulaganje i obnovu ovog kraja. „Niste imali zastoja u segmentu ulaganja u svoj grad ali i cijeli Turopoljski kraj“, dodao je Božinović i najavio daljnju potporu Vlade u svim kapitanim gradskim projektima. „Tu smo ustrajni i sigurni da ćemo ulagati u projekte u svrhu obnove, investicijske i razvojne koji će značiti boljitak našim sugrađanima, te zajednički doprinijeti oporavku, prosperitetu i revitalizaciji cijele zemlje. Upravo je razvoj lokalnih sredina preduvjet stvaranja novih radnih mjesta, poticanje konkurentnosti i gospodarstva i poboljšanje uvjeta života svih njenih građana“, zaključio je Božinović.

Samo zajednički dijalog daje rezultate

Da zajedništvo i sinergija donose rezultate potvrdio je i predsjenik Vijeća, Darko Bekić te župan Stjepan Kožić. „Bez obzira na različite svjetonazore svi se vozimo istim cestama, hodamo istim nogostupima, a djeca nam idu u iste škole, sportske aktivnosti i udruge. Vrijednosti koje svi baštinimo su rezultat zajedničkog rada svih sudionika lokalne samouprave i moramo i želimo imati snage i mudrost voditi ovaj grad i dalje i zajedničkim dijalogom pronaći rješenja za sve nas“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća, Darko Bekić.

„Svaka čast,! Kročimo i dalje svi hrabro naprijed i siguran sam da zajednički, uz potporu države i Vlade učiniti još više u budućem razdoblju pred nama, a županija će i dalje kroz svoje odjele pomagati razvoju vaših projekata i prioriteta“, rekao je župan, Stjepan Kožić.

Na svečanoj akademiji nagrađeni su i brojni zaslužni pojedinci i organizacije za svoj nesebičan i dugotrajan rad i zalaganje o čemu ćemo više donijeti u zasebnom tekstu-. Povelju za životno djelo dobio je učitelj Kazimir Šipušić.

 

Objava DAN GRADA Gorica je velika, modernija, bogatija i izgrađenija! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.