Prijava

Vaša prijava

Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Velike Gorice. Ačkar: Gorica je danas zaista velika

[]

U povodu blagdana svete Lucije, nebeske zaštitnice, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta svečanom je sjednicom obilježen Dan grada Velike Gorice.

Među visokim uzvanicima, događanju su nazočili ministri Davor Božinović, Nataša Tramišak i Josip Aladrović, saborski zastupnici Mato Čičak, Marin Piletić, Krunoslav Katičić i Tomislav Okroša, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te brojni drugi gosti.

Uvodno je nazočne pozdravio i obratio im se predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Darko Bekić koji je napomenuo kako ovogodišnji Dan grada te božićne i novogodišnje blagdane dočekujemo u opuštenijem tonu nego prošle godine.

– Nepovoljne životne okolnosti tjeraju nas na promjenu osobnih životnih načela i stavova, zacrtanih ciljeva i želja, a još od vremena Domovinskog rata nije nam bilo potrebno zajedništvo i jedinstvo kao danas – osnovni preduvjet što bržeg i bezbolnijeg izlaska iz krize. Moramo svi biti svjesni činjenice da hodamo istim nogostupima, vozimo se istim cestama, djeca nam pohađaju iste vrtiće i škole, bave se sportom, vatrogastvom i kulturom, poručio je Bekić istaknuvši kako se nastavlja tradicija okupljanja na blagdan svete Lucije kojom se na najbolji mogući način odaje priznanje ljudima na čijim se temeljima gradi moderna Velika Gorica.

Velika Gorica je grad koji svakodnevno raste

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u svom je obraćanju poručio kako je “Gorica danas zaista velika”, izgrađeniji, moderniji i bogatiji grad nego što je bila prije godinu dana, a što je rezultat zajedničkog rada. Problemima smo pristupili odgovorno i racionalno, rekao je Ačkar te nabrojao neke od najznačajnijih poteza u protekloj godini, poput mjera pomoći i ukidanja poreza na potrošnju za gospodarstvenike, otklanjanje posljedica potresa te adekvatno zbrinjavanje pogođenih obitelji, škole u Dubrancu, starog grada Lukavca, dok se grad nalazi i pred početkom realizacije obnove gradskih objekata.

– Velika Gorica je grad koji svakodnevno raste. Dokaz tomu su mnogobrojna otvorena gradilišta, od stambenih kuća i zgrada do kapitalnih projekata. Prepoznati smo kao ugodno mjesto za život i znatno gospodarsko središte na području države. U ostvarivanju naše vizije razvoja upravo građani imaju značajno mjesto. Time se vodim i moja vizija Velike Gorice utemeljena je na mišljenju i potrebama stanovnika, rekao je Ačkar i napomenuo kako su prioriteti ulaganje u komunalnu i prometnu infrastrukturu, privlačiti investitore i otvarati radna mjesta te podići kvalitetu života stanovnika.

– Cilj je jasan: zadržati titulu najuspješnijega grada u RH po ulaganju u obrazovanje, demografiju i mlade te ostale resore podići na tu razinu jer naši sugrađani to zaslužuju, zaključio je Ačkar.

Velika Gorica među TOP 10 gradova za život u RH

Okupljenima se, također obratio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić poručivši da se u Velikoj Gorici mnogo toga čini.

– To ne bi bilo moguće bez dobrog vodstva i onih koji znaju što ljudi trebaju, koji žele da grad iz godine u godinu bude kvalitetniji i bolji, bliži građanima te da se osigura sve ono što treba za normalan i kvalitetan život ovdje. Sve što je učinjeno i planirano za naredno razdoblje na dobrom je tragu i siguran sam da će se ostvariti.

Naposljetku, izaslanik Vlade RH ministar Davor Božinović istaknuo je kako Velika Gorica definitivno spada u krug TOP 10 gradova u Hrvatskoj što samo po sebi dovoljno govori o prosperitetu i potencijalu.

– Potencijalu da bude sveobuhvatno i u mnogo pogleda dostatno mjesto za stanovanje i osnivanje obitelji. Za Goricu se bez ikakve dvojbe može reći da je to grad po mjeri čovjeka sa svim pogodnostima i udobnostima suvremenog života, blizini metropole, obrazovne cjelovitosti, odlične prometne povezanosti i očuvane prirode, profinjene isprepletenosti moderne arhitekture i ruralnog okoliša, rekao je Božinović i nadodao da se spomenutim vrijednostima upravlja profesionalno i odgovorno, dok se u prvi plan stavlja interes zajednice i stanovnika.

Objava Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Velike Gorice. Ačkar: Gorica je danas zaista velika pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.