Prijava

Vaša prijava

FOTO Povelju za životno djelo dobio je učitelj Stjepan Kazimir Šipušić

[]

Na svečanoj akademiji nagrađeni su i brojni zaslužni pojedinci te organizacije za svoj nesebičan i dugotrajan rad i zalaganje.

Ovom svečanom prigodom dodijeljeno je 13 nagrada – Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo, dvije Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, dvije Nagrade Grada Velike Gorice Krčka vrata, dvije Nagrade Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomnićkog, pet Nagrada Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica“ i jednu Nagradu Grada Velike Gorice Turopoljsko srce.

Povelja Grada za životno djelo dodjeljena je Stjepanu Šipušiću, umirovljenom učitelju, članu POT-a, vatrogascu, ogrankašu, glumcu i izviđaču. Učitelj je ovom prigodom pročitao pjesmu ‘Življenje’, autorice Slavice Sarkotić.

– Ovo je nagrada koja se dobiva jednom u životu i velika mi je čast što sam dobio ovakvo priznanje, baš na dan svete Lucije. Mnogi su ovdje prisutni, živeći na turopoljskoj grudi ugradili svoj umni, tjelesni i emotivni naboj rada i života, a za boljitak života bližnjih. Dopala me posebna čast da se u ime svih dobitnika zahvalim povjerenstvu i Vijeću za izbor kandidata temeljem prijedloga. Želim se zahvaliti ponajprije mojoj ženi i mojoj familiji na ogromnoj podršci svih godina, bez kojih ne bi mogao ostvariti mozaik razlićitih aktivnosti, te im ovako javno želim reći hvala- emotivno se obratio Stjepan Kazimir Šipušić.

Evo tko su još dobitnici nagrada Grada Velike Gorice

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dodjeljena je Igoru Pari, nastavniku gitare i komorne glazbe u Umjetničkoj školi Franje Lučića, te Tomislavu Odžiću za istaknuti sportski i društveni doprinos.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Nikole Škrlca Lomničkog dodjeljena je DVD-u Turopolje za njihov kontinuiran nesebični rad već 80 godina, te Mati Ćoriću, dragovoljcu i invalidu Domovinskog rata.

Nadalje, nagrada Grada Velike Gorice Krčka vrata dodjeljena je Nedeljku Saviću za uspješno djelovanje poljoprivrednog obrta te gospođi Slavi Noršić, obrnici poznatoj po vlasništvu brijačnice Brico i seka.

Nagrada Grada Velike Gorice “Zlatna turopoljska podgutnica” dodjeljena je Stipi Duvnjaku za predani rad u KUD-u Čiče, Ivanu Čengiću za rad u atletskom klubu osoba s invaliditetom Uspon, obitelji Dianežević koji svojim djelovanjem njeguju Turopoljsku tradiciju, Mirjani Hrženjak koja se bavi kulturno-umjetničkim amaterizmom te Turopoljskim mažoretkinjama koje djeluju već 25 godina u Gradu.

Nagrada Grada Velike Gorice “Turopoljsko srce” dodjeljena je VG Legacyju, grupi Velikogoričana koji humanitarno djeluju na području grada i Hrvatske, a simbolično ju je preuzeo u ime svih Legacyja.

Objava FOTO Povelju za životno djelo dobio je učitelj Stjepan Kazimir Šipušić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.