Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik u obilasku radova na vatrogasnim domovima u Novom Čiču i Buševcu

[]

Dolaskom lijepog vremena krenuli su radovi na gotovo cijelom gradskom području. Trenutno se radi na izgradnji domova DVD-a Novo Čiče i DVD-a Buševec, a na radost vatrogasaca, brojnih aktivnih udruga te mještana Novog Čiča i Buševca. Radove je u oba naselja obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Dinamika radova na vatrogasnom domu Novo Čiče u zadanim rokovima

Cijeloj zajednici u Novom Čiču izgradnja novog doma izuzetno mnogo znači budući da su uslijed razornog potresa ostali bez svog društveno-vatrogasnog doma. Pri završetku radova novi će vatrogasni dom imati oko 900 kvadrata. Njegova prvotna vrijednost bila je oko 4.000.000,00 kuna, no s obzirom na porast cijena građevinskog materijala, ona bi se mogla i promijeniti.

– Radovi dobro napreduju, tempo i dinamika je u zadanim rokovima. Ove godine ćemo uložiti 1.700.00,00 kuna, a očekujemo da ćemo na natječaju na koji smo aplicirali u Županiji, a koji se tiču sanacije od potresa uvelike ubrzati dovršetak radova. Edukativni centar je dovršen što se vanjskog dijela tiče i sada iziskuje unutarnje radove, a čekamo i rezultate natječaja kako bi i Novo Čiče dobilo kanalizaciju. Zahvaljujem se svim udrugama i mještanima na strpljenju i suradnji – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kako traju radovi na Vatrogasnom domu u Novom Čiču zadovoljan je predsjednik DVD-a Novo Čiče, te otkrio kako će novi vatrogasni dom biti funkcionalan ne samo za vatrogasce, već udruge i mještane Novog Čiča.

– Ovaj vatrogasni dom nam puno znači jer imamo puno udruga, ali i svim našim mještanima i okolnim naseljima uljepšati i pojednostaviti živote pošto smo u potresu ostali bez adekvatnih prostorija za druženje i okupljanje. U Domu smo predvidjeli nekoliko ureda za naše lokalne udruge, kako bi dom bio maksimalno iskorišten, ne samo na korištenje vatrogascima, a kako bi bio funkcionalan. Iduće godine DVD Novo Čiče slavi 130 godina svoga postojanja i rada, pa se nadamo da će dotle biti dovršena i izgradnja – ispričao nam je Zvjezdan Čurla, predsjednik DVD-a Novo Čiče.

Obilasku vatrogasnog doma u izgradnji nazočio je i predsjednik KUD-a Čiče Novo Čiče, Stipo Duvnjak.

– Nastojim se i kao vijećnik u Gradskom vijeću boriti za naš kraj. Nadam se da će nastavak izgradnje ovog vatrogasnog doma uz edukativni centar puno pomoći aktivnim udrugama Novog Čiča, što će nam omogućiti i razvoj mnogih projekata u ovom kraju- istaknuo je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče Novo Čiče.

Vatrogasni dom Buševec među većima u Hrvatskoj

Nakon kraće pauze nastavljeni su radovi na DVD-u Buševec, najvećem objektu na ovim prostorima kada je riječ o društvenim domovima. Vrijednost radova iznosi preko 7.000.000,00 kuna.

– Ove godine sigurno neće biti dovršeni potrebni cjelokupni radovi, no već iduće se nadam kako ćemo imati privremeno otvorenje, kako bi vatrogascima u Buševcu konačno mogli omogućiti da vozilo i opremu konačno stave ‘pod krov’. DVD Buševec uistinu pokazuje da svojim djelovanjem može doprinijeti, ne samo kada je u pitanju požar, već su bili prvi kada su u pitanju bili potresi ali i bilo kakva humanitarna akcija. Ove godine Grad iz proračuna izdvaja oko 1.700.000,00 kuna – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Iza DVD-a Buševec je 120 godina djelovanja. Jedno je to od najstarijih društava na goričkom području. Osim za vatrogasce, dom će uvelike koristiti buševskim udrugama.

– Osim vatrogasaca, tu je i Društvo žena Buševec te OSS Buševec, ali i sportski klub, koji će ga sigurno koristiti. DVD Buševec imati će veliku garažu koja nam je jako potrebna, pa ćemo lakše odlaziti na intervencije kojih je sve više – kazao je Kristijan Horvačić, predsjednik DVD-a Buševec.

Novi vatrogasni dom imati će ukupno 1087 kvadrata. Sala će biti 300 kvadrata, garaže oko 120 kvadrata, a na katu će biti prostorije za udruge i Društvo, kako bi imali gdje izložiti i brojne trofeje, koji samo govore o uspjesima ove zajednice.

– Od dva kapitalna projekta koja se trenutno odvijaju u našem Buševcu, ovo je zaista bitno za našu zajednicu. Naši vatrogasci zaslužuju ovakav dom. Dokazali su se svojim radom kroz sve ove godine. Vjerujem da će radovi biti gotovi u predviđenom roku, no ako ne budu, ovim putem molim građane za razumijevanje s obzirom na situaciju na globalnoj razini. Dom će sigurno biti izgrađen na zadovoljstvo svih građana – istaknula je predsjednica mjesnog odbora Ivana Belošević.

 

Objava FOTO Gradonačelnik u obilasku radova na vatrogasnim domovima u Novom Čiču i Buševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.