Prijava

Vaša prijava

Beba iz Turopolja i dalje u lošem stanju. Policija navodi da nema sumnje o kaznenom djelu

[]

27. ožujka je oko 17.30 sati na području Turopolja došlo je do ozljeđivanja dvomjesečne bebe kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Utvrđeno je da je dijete teško ozlijeđeno te da se radi o hematomu u mozgu.

Iz policije navode da kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela.

U vezi ovog slučaja mnogo je neslužbenih informacija kao i ta da je otac proveo noć u pritvoru te da su roditelji navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. Riječ je o mladoj obitelji koja se u ulicu, odnosno zgradu u kojoj se reanimacija odigrala, doselila tek nedavno i žive tu kao podstanari, dok je vlasnik stana iz Zagreba, doznaje 24 sata.

Doznaju i kako je dvomjesečna beba nepromijenjenog stanja, u komi je i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje mimimalnu moždanu aktivnost. U mozgu ima hematom, a na glavi nisu vidljive vanjske ozljede, kao niti po ostatku tijela. Liječnici za 24 sata potvrđuju da je hematom mogao nastati od pada iz kolica ili krevetića. Druga mogućnost je da je dijete udahnulo hranu u pluća zbog čega se gušilo što je dovelo do zastoja rada srca i prestanka disanja.

Dječak je rođen iz takozvane “nekontrolirane trudnoće”, što znači da majka cijelu trudnoću nije išla ginekologu na redovite preglede.

Objava Beba iz Turopolja i dalje u lošem stanju. Policija navodi da nema sumnje o kaznenom djelu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.