Prijava

Vaša prijava

Ovog vikenda najviše prekšraja bilo je zbog nekorištenja pojasa i alkohola

[]

Tijekom proteklog vikenda je gorička policija, kako smo prethodno najavljivali, provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. U periodu trajanja akcije utvrdili su 19 ciljanih prekršaja, evo i kojih…

  • pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
  • četiri prekršaja nepropisne vožnje – brzina
  • deset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Također je utvrđeno sedam ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 26 prometnih prekršaja.

Nevezano za ovu akciju, u proteklom tjednu od 4. do 10. travnja provedena je i akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“ usklađena sa zemljama EU.

Prilikom iste policijski su službenici utvrdili 84 ciljanih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa vezanih za konkretno ovu akciju, od čega 72 prekršaja vozača i 12 prekršaja putnika.

U Šiljakovini rekorder napuhao 1,44 promila

U petak, 8. travnja u 22.00 sati, 67-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom, te ga je policija zaustavila kod raskrižja ulica Franje Ogulinca Selje i Ivana Šabana.

– Utvrđeno je da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 1,44 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen iz prometa te mu je izdan Prekršajni nalog – navode.

Tijekom vikenda i u vrijeme provođenja akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.

Objava Ovog vikenda najviše prekšraja bilo je zbog nekorištenja pojasa i alkohola pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.