Prijava

Vaša prijava

ALPAS CUP Nakon dvije godine stanke ovog je vikenda Kurilovec ponovno Europa u malom!

[]

Danas je u prostorijama NK Kurilovec održana tiskovna konferencija na kojoj je bilo riječi o 11. Međunarodnom nogometnom turniru Limača (U-11). „Alpas cup Grada Velike Gorice 2022“ održat će se u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja na sportskim terenima SRC Udarnik u Kurilovcu.

– Ove godine nastupa ukupno devet zemalja (među kojima je Hrvatska) i 40 momčadi. Model igri ostaje isti, u subotu cijeli dan i u nedjelju prije podne. Ovdje će boraviti 600 djece. Tražimo najbolje za glavni i utješni turnir.  Igrat će se utakmice po skupinama, 4 skupine po deset momčadi liga-sustavom, tj. „svatko sa svakim“. U nedjelju poslije podne turnir se nastavlja i igra po cup-sustavu u kojem sudjeluju 32 momčadi. Planiramo feštu i vatromet, nošenje zastava, himne i intoniranja pjesama koje zastupaju svaki klub – kazao je sportski direktor Senad Harambašić.

Naime, u povodu Dana državnosti NK Kurilovec i tvrtka VEGO sport (zastupnik sportske marke Alpas) nakon dvije pandemijske godine ponovno organiziraju tradicionalni međunarodni nogometni turnir Limača (U-11, dječaci rođeni 2011. godine).

– Zahvaljujem se Kurilovcu koji nam je među prvima dao priliku da im prezentiramo brend Alpas. Skupa smo se razvijali i zajedno tražili rješenja. I moja su djeca ovdje igrala nogomet. Minimalno je s naše strane da maksimalno podupremo ovaj turnir i tako se zahvalimo Kurilovcu na dugoročnoj suradnji. Prihvatili su naš novi put i napravili super prezentaciju. Alpas cup je sve bolji po organizaciji! Ovdje je ekipa složna i ne znam tko bi bolje mogao promovirati Alpas od dečkiju iz Kurilovca – kazao je Damir Golubić, nositelj brenda Alpas i vlasnik tvrtke VEGO sport.

U Hrvatsku, u Veliku Goricu, u Kurilovec ove će godine doći momčadi iz osam stranih zemalja – Slovenije, BiH, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Italije i Njemačke. Turnir je putem HNS-a prijavljen i UEFA-i, te se već devetu godinu za redom nalazi i na službenom kalendaru UEFA-inih službenih turnira mladeži.

Svako dijete koje se danas bavi sportom je pobjednik u startu! Što se organizacije tiče, imamo vojsku volontera koji rade sve za svoj Kurilovec. Moram se zahvaliti i Gradu Velika Gorica koji je naš veliki pokrovitelj. Čast velikogoričkog sporta i ove godine brane domaćin NK Kurilovec i HNK Gorica, dok će naslov pobjednika turnira ove godine braniti FC National iz Bugarske. Službeno otvaranje turnira kreće u 14 sati. Vidimo se – kazao je Zdenko Sovina, dopredsjednik NK Kurilovec.

Gradonačelnik je svojevremeno igrao nogomet, te je i ovom prigodom istaknuo važnost bavljenja sportom, ne samo profesionalnim već i amaterskim.

Moram pohvaliti lijepu atmosferu koju ovdje stvarate svakodnevno. 300-injak djece se ovdje bavi sportom sedam dana tjedno, i kad to vidite očito je da je riiječ o hvalevrijednoj priči. Alpas cup je Europa u Kurilovcu, koja daje motivaciju i drugim mladima da se involviraju u sportu. Amaterski sport je nešto na što također treba biti fokusiran, jer u današnjem vremenu radi puno toga dobrog za adekvatan razvoj djece i mladih – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Objava ALPAS CUP Nakon dvije godine stanke ovog je vikenda Kurilovec ponovno Europa u malom! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.