Prijava

Vaša prijava

Veslom ili kopitom po i uz Kupu

[]

Netko na konju, netko u čamcu- tako su zaljubljenici u prirodu, avanturisti, kajakaši i jahači, njih 100-tinjak odlučili provesti subotu popodne. Na ruti od Jamničke Kiselice do plaže u Pokupskom održan je Kupski plov, ove godine zajedno s Kupskom kopitnicom.

„Bilo je odlično. U jednom nas je trenu oprala voda, ali ne iz Kupe, već kiša! Voda gore, voda dolje, no nije nas obeshrabrilo. Stigli smo sretno do cilja. Ovo je poseban doživljaj; ploviti i uživati u prirodi“, govori nam Igor Žuna, jedan od glavnih organizatora Kupskog plova, veslačke rekreativne regate Kupom koja je među veslačima i zaljubljenicima u prirodu ali i adrenalinske sportove postala itekako prepoznatljiva.

Ove godine veslačima su se pridružili jahači.

„Ovo su jahači naše rekreativne škole jahanja i ovo im je bilo prvo veće jahanje. Na kojima su prošli gotovo 30 kilometara, a najveći gušt je što se nakon jahanja s konjem možete okupati u Kupi“, govori nam Danijel Vanjur, predsjednik konjičke Udruge dragovoljaca Domovinskog rata „Pokuplje“ iz Pisarovine.

U nedjelju se program nastavlja i to sportskim susretima, prvim pokupskim drevokupom u kojem će kroz stare seoske igre snage odmjeriti osam ekipa.

Objava Veslom ili kopitom po i uz Kupu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.