Prijava

Vaša prijava

Čuvajte se sunca: Stiže pakleni toplinski val s temperaturama iznad 35°C

[]

Kao pravi početak ljetnog razdoblja, na naše područje stiže pakleni toplinski val s visokim temperaturama. Iako izgleda kao da se svake godine čudimo ljetu i visokim temperaturama, važno je napomenuti koliko je nužno čuvati se u ovakvom razdoblju. Od danas kreću visoke temperature koje bi na našem području mogle doseći iznad 35°C, a vrlo tople i sparne će biti i noći. Ne očekuje se spuštanje temperature ispod 25°C noću.

Sutra se očekuje vrhunac temperatura koje bi mogle ići i iznad 35°C te se od srijede iz DHMZ-a nadaju laganom spuštanju. U srijedu će tako biti i nestabilnije vrijeme, a na nekim područjima se očekuju i ljetni pljuskovi.

Najveći problem sparina i vrlo tople noći

Sparina će možda ipak mnogima predstavljati najveći problem jer osvježenja neće biti niti noću. Stoga se osobama starije životne dobi, djeci, srčanim i drugim bolesnicima savjetuje boravak na hladu, u hladnijem prostoru te uzimanje mnogo tekućine kroz dan. Izbjegavajte zašećerene napitke i alkohol. Budite posebno oprezni u najtoplijim dijelovima dana i nikuda ne idite bez vode. Izbjegavajte naporan fizički rad i koristite kremu za sunčanje. Djecu i životinje nemojte ostavljati u vozilima te pazite na to da svoje četveronožne ljubimce ne šetate po najvećim vrućinama jer tako mogu ozlijediti šape.

Objava Čuvajte se sunca: Stiže pakleni toplinski val s temperaturama iznad 35°C pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.