Prijava

Vaša prijava

Hokejaš Karlo Bujanić proglašen za najboljeg golmana na ledu i rolama

[]

Da su naši mladi Velikogoričani svestrani u raznim sportovima dokazuje i Karlo Bujanić koji je iznimno uspješan sportaš u hokeju na ledu i hokeju na rolama INLINE. Karlo od rođenja živi u našem gradu, a trenira za Klub hokeja na ledu Zagreb. Jedan od njegovih odličnih uspjeha je i to što je ove godine proglašen za najboljeg golmana U20 za Prvenstvo Hrvatske.

Karlo je također najbolji golman za seniore u hokeju na rolama, odnosno Inline hokej. “Željeli bismo promovirati ovaj sport jer ima dosta površina gdje bi se u našem gradu mogla izgraditi dvorana. Svugdje u svijetu su pored bazena i dvorane za led jer se sistem filtriranja vode može koristiti za oba sustava.”, govori nam njegova majka s ciljem da se sve više promoviraju i ovakvi sportovi.

Karlo hokej na rolama trenira već 11 godina, a hokej na ledu 10 godina. Govori nam kako treninge ima četiri puta tjedno koji traju po sat vremena, no nažalost zbog nedostatka leda u Zagrebu, od potresa su treninzi samo jednom tjedno. Razlog tomu je što osim hokeja na ledu, led koriste i sportaši za umjetničko klizanje, brzo klizanje, curling i to za sve kategorije.

“Hokej je odličan sport za razvijanje sposobnosti brzog razmišljanja u smislu kretanja ruke, noge, palica, te je koristan zbog timskog druženja šta u svom klubu, tako i u klubovima s kojima igram.”, dodaje Karlo o važnosti ovog sporta.

Kroz ljeto Karlo neće odmarati već će i dalje raditi na kondiciji na otvorenom i u dvorani. Veselimo se njegovim budućim uspjesima.

Objava Hokejaš Karlo Bujanić proglašen za najboljeg golmana na ledu i rolama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.