Prijava

Vaša prijava

Grad stipendira učenike koji se odluče na zanimanja poput pekara, frizera, autolimara..

[]

Grad Velika Gorica će i ove godine stipendirati učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Stipendije su namijenjene učenicima prvih razreda, a prijave će se zaprimati sve do 30. rujna. Iznos stipendije je 500 kuna mjesečno za 10 mjeseci, računajući od 1. rujna ove godine.

Među zanimanjima se nalaze alatničar, autoelektričar, autolimar, cvjećar, elektroinstalater, dimnjačar, fasader, frizer, klesar, keramičar, kozmetičar, krojač, staklar, tesar, pediker, pekar, limar, mesar i mnogi drugi. Ukupno se radi o 46 deficitarnih zanimanja.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja koji žive na području našeg grada najmanje tri godine te moraju biti državljani RH.

Kriterij za dobivanje stipendije je uspjeh u sedmom i osmom razredu osnovne škole, utvrđen na osnovi prosječne ocjene. Stipendija se može koristiti sve do kraja trogodišnjeg obrazovanja ako uspješno završe razred i ne promijene prebivalište.

Na stranicama grada objavljen je proces prijave na natječaj, što možete pronaći OVDJE.

Objava Grad stipendira učenike koji se odluče na zanimanja poput pekara, frizera, autolimara.. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.