Prijava

Vaša prijava

Aktivan vikend za skaute: Pripremaju tradicionalni memorijal i jesenske igre

[]

U sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici Turopoljska udruga skauta Tur će u Ščitarjevu održati dvije aktivnosti za izviđače. Navode kako očekuju oko 200 sudionika, članova desetak izviđačkih udruga s područja središnje Hrvatske.

Ove subote tako je na redu već tradicionalni 11. Memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, Velikogoričanina, izviđača, hrvatskog branitelja ubijenog u Domovinskom ratu na Ovčari u Vukovaru. Uz to, ove godine udruga je izvršni organizator Jesenskih igara poletaraca za izviđačke udruge iz središnje Hrvatske, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske.

Svečano otvorenje te početak aktivnosti su predviđeni u 10 sati na sportskom igralištu Osnovne škole Šćitarjevo. Aktivnosti i natjecanja će se tijekom dana odvijati na četiri lokacije: na sportskom igralištu OŠ Šćitarjevo, na području arheološkog nalazišta Andautonija, kod Vatrogasnog doma u Obrezini te na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost Obrezina. Sudionici će dobiti zahvalnice i priznanja, a bit će i proglašeni pobjednici.

Pomoć u provedbi aktivnosti Turopoljskoj udruzi skauta „Tur“ pružaju Osnovna škola Šćitarjevo, Arheološki muzej u Zagrebu, DVD Velika Gorica i DVD Šćitarjevo Obrezina i Nogometni klub Mladost Obrezina.

Objava Aktivan vikend za skaute: Pripremaju tradicionalni memorijal i jesenske igre pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.