Prijava

Vaša prijava

Županija nagradila najbolje učenike, među njima i Noa Petak iz Velike Gorice

[]

Zagrebačka županija danas je nagradila učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. osvojili jedno od prva tri mjesta na predmetnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima. Nagrađeni su i njihovi mentori. Nagrade za učenike su poklon bonovi u protuvrijednosti od 133€, 93€ i 66€. Troje učenika i jedan mentor tim su povodom danas bili na prigodnom prijemu u Zagrebačkoj županiji.

Među njima bila je i Noa Petak, učenica osmog razreda OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice. Noa je nagradu primila za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju znanja iz hrvatskog jezika. “Natjecanje se održavalo prošle godine od 11. do 13. svibnja u Zadru, a u konkurenciji sedmih razreda natjecalo se 26 učenika iz cijele Hrvatske. Natjecanje je bilo dosta teško, tražilo se puno dodatnog gradiva, ali na kraju se pokazalo da se isplatilo vježbati i dobro pripremati s mentoricom Antoninom Briševac“, komentirala je svoj sjajan uspjeh Noa dodavši da bi ove jeseni voljela upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu.

Uputivši čestitke, zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako se Zagrebačka županija itekako ponosi svojim talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima. „Nagrade, priznanja i medalje s državnog natjecanja posebnog su sjaja! Vaš rad, marljivost i ustrajnost u tome da ostvarite sjajne rezultate Zagrebačka županija prepoznaje i nagrađuje niz godina“, rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši mentorima na vremenu i trudu koje posvećuju radu s učenicima pripremajući ih za državna natjecanja.

U protekloj školskoj godini od ukupno 215 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije, 101 učenik je osvojio prvo mjesto, 41 učenik dugo, a 73 učenika treće mjesto.

Objava Županija nagradila najbolje učenike, među njima i Noa Petak iz Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.