Prijava

Vaša prijava

Uskoro edukacije o biosigurnosnim mjerama u uzgoju svinja za uzgajivače iz Velike Gorice i okolnih općina

[]

Općine Pušća i Jakovlje u Zagrebačkoj županiji uputile su uzgajivačima svinja pozive na tečaj osnova biosigurnosnih mjera u uzgoju svinja.

U Jakovlju će se kurs održati 19. rujna u prostorijama DVD-a Jakovlje s početkom u 10 sati, a u Pušći 21. rujna u Poslovnom edukatoriju također u 10 sati.

Teme edukacije su zahtjevi zakonodavstva i afrička svinjska kuga, osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja te sustav obaveznog označavanja i registracije svinja.

Poljoprivredni savjetnik Manuel Čičko iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Zagrebačke županije podružnica Donja Pušća potvrdio je da svi posjedinici svinja bez obzira na kategorizaciju imaju obvezu pohađanja tečaja.

Poljoprivredni savjetnik Dalibor Zima iz podružnice u Velikoj Gorici te voditelj Odsjeka za poljoprivredu i ruralni razvoja Grada Velike Gorice Marko Kos potvrđuju da će se edukacije održati u Velikoj Gorici te u okolnim općinama Pokupsko, Kravarsko i Orle u skoroj budućnosti, kada to odredi Ministarstvo poljoprivrede.

Objava Uskoro edukacije o biosigurnosnim mjerama u uzgoju svinja za uzgajivače iz Velike Gorice i okolnih općina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Petak u Lisinskom