Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Uz tamburaše i izvedbe otvorena izložba “Neobične pisanice”

[]

Danas je u Centru za posjetitelje Turističke zajednice Grada Velike Gorice otvorena izložba “Neobične Pisanice”. Pripremljene s ljubavlju od strane učenika OŠ Eugena Kvaternika i učenika Područne škole u Eugena Kvaternika u Lukavcu, ove divne kreacije privlačit će pažnju posjetitelja.

Naziv izložbe nosi “neobične” u sebi jer same pisanice koje možete vidjeti zaista jesu neobične. “Dali smo potpunu slobodu učenicima i učiteljicama da sami odaberu tehniku kojom će izrađivati pisanice. Imamo one koje su izrađene tradicionalnim načinima, ali i oslikane flomasterima, bojama, različitim materijalima, čak i pisanice s plastelinom. Osim toga, učenici su izrađivali i crteže koje smo izložili”, objasnila nam je vjeroučiteljica Nataša Čurić, ujedno i organizatorica ove izložbe.

Kako je izjavila, jedan od načina izrada pisanica bio je i tradicionalan uz vosak. Učenica Jana iz trećeg razreda OŠ Eugena Kvaternika nam je ispričala kako su to izradili. “Dobili smo sirovo, svježe jaje i imali smo pisaljku u koju smo umetnuli vosak. Imali smo i svijeću pa smo na nju topili vosak i tako smo crtali po jajima. Oblici su bili tradicionalni ili smo mogli izmisliti svoj motiv, radili smo mrežu okomito i vodoravno. Nakon toga se ta jaja još obojaju.”

Izložbu je svečano otvorila savjetnica za predškolski odgoj Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Grada Velike Gorice Petra Gotal. “Posebna mi je čast i zadovoljstvo sudjelovati u događanjima gdje djeca imaju glavnu ulogu. Ova izložba dokaz je kvalitetnog odgojno-obrazovnog programa u kojoj i učitelji i djeca zajedno razvijaju kreativno stvaralačke kompetencije i podržavaju njihove interese i afinitete”, izjavila je.

Otvorenje izložbe bilo je posebno obogaćeno nastupom Dučecovog tamburaškog podmlatka, dok se na kraju i uskrsni zeko pridružio veseloj atmosferi, šireći radost među mališanima.

Tradicionalne pisanice

Direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, Maja Toth, izrazila je zadovoljstvo i zahvalu svima koji su sudjelovali u stvaranju ove izložbe. “Naši kreativni mališani koji se uvijek rado odazovu na suradnju i koji su uvijek kod nas dobrodošli naš su potencijal i naše blago“, dodala je.

Reakcije učenika na dolazak uskrsnog zeke

Otvorenje ove izložbe samo je početak uskršnjih događanja u Velikoj Gorici. Proučite plan aktivnosti koje je Turistička zajednica pripremila za naredna dva tjedna te se pridružite zabavi:

  • 27. ožujka: Uskrsna radionica za mame u 17:00 sati u Centru za posjetitelje
  • 4. travanj: Pub quiz: Uskrsno izdanje u 19:00 sati u Centru za posjetitelje
  • 5. travanj: “Petek na Gorice” s početkom u 11 sati, gdje vas očekuje bogata ponuda izlagača, popodnevni program s roštilj radionicama, degustacijom od strane The Kurje
    • Warm up za BSH party na starom putničkom terminalu Zračne luke Zagreb
    • u 18:30 sati događaj Glina i vino u Centru za posjetitelje

Objava FOTO/VIDEO Uz tamburaše i izvedbe otvorena izložba “Neobične pisanice” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ema Jukić i Katja Braica najuspješnije na jakom TAD Cupu u Rijeci