Prijava

Vaša prijava

Ema Jukić i Katja Braica najuspješnije na jakom TAD Cupu u Rijeci

[]

Ovog vikenda jako aktivni bili su natjecatelji Karate kluba Velika Gorica koji su sudjelovali na tri turnira.

U petak 22.03.2024. senior Petar Orešković otputovao je sa seniorskom karate reprezentacijom u borbama u Čačak na veliki međunarodni turnir koji je zadnji izborni za Europsko seniorsko prvenstvo koje se održava u svibnju ove godine u Zadru.

– Nažalost Petar nije uspio ostvariti neki značajniji rezultat jer ga u prvom kolu odmah zaustavlja domaći predstavnik te kategorije seniora -60kg – kazao je trener kluba Goran Živković.

– U subotu jedna naša ekipa kadeta, juniora i U21 je nastupila na jakom turniru TAD CUP u Rijeci koji je okupio 765 natjecatelja iz 97 klubova i 7 država (Austrija, BiH, Mađarska, Italija, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska). Predstavljali su nas Vito Hulina, Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica, Ema Filković i Matea Kordić. Zanimljivo kod ovog turnira je bila nagrada organizatora pobjednicima svih muških i ženskih juniorskih kategorija u iznosu od 150,00€, te prijenos finala Sportske televizije na kraju turnira tri najteže juniorske kategorije. Osvojili smo ukupno 8 medalja od 10 kategorija u koliko smo nastupali, od čega 3 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Najuspješnija naša članica je bila Ema Jukić osvojivši dva zlata u uzrastima kadetkinja i juniorki, a uz nju je i Katja Braica u uzrastu juniorki također osvojila zlato. Jako nas veseli što su svi koji su se borili imali 4 ili više mečeva, te što su daleko došli u svojim ždrijebovima – nastavio je Goran.

Rezultati:

🥇
ZLATO
🥇

-Ema Jukić- kadetkinje -47kg

-Ema Jukić- juniorke -48kg

-Katja Braica- juniorke -59kg

🥈
SREBRO
🥈

-Lucija Kirinić- juniorke -48kg

-Lucija Kirinić- U21 -50kg

-Vito Hulina- kadeti -57kg

🥉
BRONCA
🥉

-Matea Kordić- juniorke -53kg

-Ema Filković- juniorke -66kg

Nakon Rijeke, kategorija U14 uzrastima u nedjelju je nastupila na Zagrebačkoj karate ligi koja je održavala svoje 1.kolo. Osim najmlađih nastupilo je i nekoliko kadeta i juniora, no pretežno je liga namijenjena mlađim uzrastima kako bi skupljali mečeve i razvijali se. Na ovom natjecanju nastupila sa 23 člana koji su odlično odradili svoje borbe i skupili vrijedne bodove svojim pobjedama.

Čestitke svima !