Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima

['MORH', 'školarci', 'ugovori', 'zrakoplovni tehničar']

U Zrakoplovno tehničkoj školi “Rudolf Perešin” u Velikoj Gorici, na dan rođenja Rudolfa Perešina, u ponedjeljak, 25. ožujka Ministarstvo obrane potpisalo je ugovore o stipendiranju s pet učenika trećih razreda koji se školuju za zanimanje zrakoplovnog tehničara.

Naime, nakon prijave na javni poziv pet učenika uspješno je prošlo zahtjevan odabirni postupak te su stekli sve potrebne uvjete kako bi postali stipendisti Ministarstva obrane Republike Hrvatske za zanimanje zrakoplovni tehničar.

Foto: HRZ

Tom prigodom, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Željko Ninić izjavio je kako je ponosan na hrabrost i odlučnost novih kandidata za zrakoplovne tehničare te im poručio kako i sami moraju biti ponosni na svoj uspjeh koji je tek prva stepenica na putu do njihovog novog ureda koji je sve samo ne običan.

“Biti pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nije lako niti jednostavno i nije za svakoga. Upravo iz tog razloga danas vas nema mnogo, ali smo sigurni da će većina vas prepoznati priliku koja vam se nudi i prihvatiti izazov. Izazov u svakom smislu te riječi jer nikada u povijesti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nije prolazilo ovako duboke i kvalitetne transformacije kroz opremanje i modernizaciju zrakoplovne tehnike te svega onoga što iz toga proizlazi. Polažemo velike nade u vas i dajemo vam veliku odgovornost koju ćete nositi sa sobom do kraja vaše karijere, a osjećaj domoljublja i zadovoljstva još i duže. Dobrodošli!”, istaknuo je brigadir Ninić.

Foto: HRZ

Potpisivanju ugovora su, uz profesore i ravnatelja Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” prof. Vedrana Šarca, obitelj i prijatelje, nazočili i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, brigadir Boženko Đevoić i brigadirka Silvana Kovačić iz Uprave za ljudske potencijale te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Željko Ninić, zapovjednik 91. krila HRZ-a brigadir Nikola Mostarac te djelatnici Zapovjedništva HRZ-a.

Također, ovom prilikom Hrvatsko ratno zrakoplovstvo čestitalo je Zrakoplovno tehničkoj školi “Rudolf Perešin” i svim njenim profesorima i djelatnicima Dan škole.

 

Izvor: MORH

Objava U Velikoj Gorici uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima pojavila se prvi puta na V'Gradu.