Prijava

Vaša prijava

Maraton klub Velika Gorica uskrsni vikend proveo na utrkama diljem Hrvatske

[]

Na uskrsni vikend naši trkači su se aktivno natjecali na nekoliko utrka diljem Hrvatske. Ekipa Maraton kluba Velika Gorica sudjelovala je na Hrvatska Sahara Trailu u Đurđevcu, koji je ove godine postao dio KontinenTrail lige. Članovi su se prvi put pojavili na ovoj utrci koja se održava na jedinstvenom lokalitetu hrvatske pustinje, Đurđevačkim pijescima.

Bile su dostupne tri staze (5,7km, 17km i 26km), a dvije duže su bodovale za ligu. Jasna Mikulić, lanjska pobjednica lige, ostvarila je odličan rezultat zauzevši 4. mjesto u ženskoj konkurenciji na dugoj stazi. Hrvoje Mikulić je bio najbrži od trkača na dugoj stazi, dok su na stazi od 17km najbrži bili Damir Radanović, Renata Horvatek i Darko Kovač.

U isto vrijeme održan je Hendrix Half u Zagrebu, gdje je član Goran Siuc ostvario solidan rezultat. Utrka je startala ispod tzv. Hendrixovog mosta i išla savskim nasipom sve do Jankomirskog mosta, a natrag drugom obalom Save. Goran Siuc istrčao je 21.1km za 1h57min08sec, osvojivši ukupno 79. mjesto od 236 finišera.

Također, na otoku Pagu, u Metajni i okolici, održan je Life on Mars trail, dio Trekking lige. Junior Petar Petrić predstavljao je Maraton klub Velika Gorica na Challenger stazi dugoj 24 kilometra. Petar je do cilja stigao za 2h57min i 36sec, osvojivši odlično 24. mjesto među 151 finišerom.

Objava Maraton klub Velika Gorica uskrsni vikend proveo na utrkama diljem Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.