Prijava

Vaša prijava

Pijan bez vozačke sletio s ceste, ozlijeđene tri osobe: Za vikend 7 prometnih nesreća

[]

U vremenu od 10. do 13. svibnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 17 ciljanih prekršaja i to:

-4 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
-1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja
-6 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 25 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Uhićeni vozač okrivljen za prometnu nesreću

Sveukupno 1 vozač je uhićen – recidivista (upravljanje pod zabranom) i teži prekršaji (prije stjecanja prava na upravljanje i alkohol od 1,00 g/kg do 1,50 g/kg,).

Okrivljen je u prometnoj nesreći slijetanja vozilom s ceste, s ozlijeđenim osobama, sve putnici – 1 osoba teške tjelesne ozljede i 2 osobe lake tjelesne ozljede – i smješten je u posebne prostorije policijske postaje do otriježnjenja i uhićen do preprate uz kazneni predmet Općinskom državnom odvjetniku.

Vikend rekorderu oduzeta vozačka

Dana 10.05.2024. godine (petak) u 21,50 sati, muškarac starosti 46 godina, upravljao je osobnim vozilom Ulicom I. G. Kovačića u Velikoj Gorici.

Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,32 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg.

Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog.

Sedam prometnih nesreća za vikend

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 7 prometnih nesreća (5 PN s materijalnom štetom i 2 PN s ozlijeđenim osobama – 1 PN 2 sudionika teške tjelesne ozljede i 1 PN 1 sudionik teške tjelesne ozljede i 2 sudionika lake tjelesne ozljede).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Pijan bez vozačke sletio s ceste, ozlijeđene tri osobe: Za vikend 7 prometnih nesreća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.