Prijava

Vaša prijava

Dvije učenice Velikogoričkih škola osvojile srebrne medalje na Državnom natjecanju strukovnih škola

[]

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine je od 13. – do 15. svibnja, po peti put, organizirala na Zagrebačkom velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Na ovom državnom natjecanju sudjelovale su i učenice iz dvije Velikogoričke škole te su obje osvojile visoka druga mjesta!

Riječ je o Tihani Panić, učenici četvrtog razreda Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina te Barbari Lučan, učenici trećeg razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Tihana Panić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji Prometna tehnologija i logistika uz mentoricu Karmelu Boc, a Barbara Lučan je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na natjecanju frizera uz mentoricu Ivanu Jandras.

Na ovom najvećem događaju u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najvećem natjecanju u ovomu dijelu Europe sudjelovalo je više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola koji su se natjecali u 42 strukovne discipline.

Objava Dvije učenice Velikogoričkih škola osvojile srebrne medalje na Državnom natjecanju strukovnih škola pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.