Prijava

Vaša prijava

Edukacija za novu eko-generaciju: LAG Zrinska gora – Turopolje održala studijsko putovanje

[]

U sklopu Erasmus+ projekta “Education for new eco generation” (KA154-YOU-000126227), kojeg provodi LAG Zrinska gora – Turopolje u suradnji s OŠ Mladost Lekenik, učenici 7. i 8. razreda ove škole sudjelovali su na studijskom putovanju u Puli i Poreču 14. i 15. svibnja 2024. godine.

Prvog dana, učenici su posjetili Osnovnu školu Monte Zaro u Puli. Susret je započeo pozdravom Elvire Krizmanić Marjanović, pomoćnice pročelnice Odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule, te Branke Sironić Buić, ravnateljice OŠ Monte Zaro. Događaj su obogatile članice KUD-a Val, koje su predstavile čakavsku riječ i pjesmu. Učenice Tehničke sekcije škole prikazale su rad školske zadruge Ekoznalci Montezarci, dok je ravnateljica predstavila aktivnosti međunarodne eko škole Monte Zaro, naglasivši brojne ekološke projekte i uspjehe ove male, ali izuzetno aktivne škole.

Drugog dana, sudionici su posjetili Srednju školu Mate Balote u Poreču. Ravnatelj Krešimir Bronić predstavio je školu, a učenici su prezentirali obrazovni program za zanimanje Agrotehničar. Nastavnice Margita Žiković i Mirela Marković predstavile su bogat rad učeničke zadruge Parentino te provedbu brojnih Erasmus projekata. Učenici su obišli školski vrt, vinograde i voćnjake, koje obrađuju u sklopu nastave, te se upoznali s mogućnostima koje nudi obrazovanje za Agrotehničara, posebno u kontekstu poljoprivrede i turizma.

Putovanje je organizirano kao dio projekta financiranog iz Erasmus+ programa, s ciljem poticanja ekološke svijesti i obrazovanja nove generacije o važnosti održivog razvoja.

Objava Edukacija za novu eko-generaciju: LAG Zrinska gora – Turopolje održala studijsko putovanje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.