Prijava

Vaša prijava

FOTO Skinuta je skela i vraćen stari sjaj našoj turopljskoj katedrali

[]

Nakon više od dvije i pol godine s Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije skinuta je skela. Radovi na velikgoričkoj katedrali sada su zaista pri kraju. Podsjećamo, Crkva Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici pretrpjela je štetu nakon petrinjskog potresa. Neko vrijeme je bila zatvorena, a nakon dijela sanacija počele su se održavati mise, no prednji ulaz je ostao zatvoren. U prosincu prošle godine ponovno je postavljena kupola, a prije toga su odrađeni radovi na dizanju obnovljenih zvona.

U obnovi su financijski sudjelovali Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture, a ukupan iznos je bio 643 tisuće eura. “Zajedno sa svim župljanima radujem se što je s velikogoričke katedrale nakon više od 2,5 godine skinuta skela. Zagrebačka županija osigurala je sredstva za konstrukciju obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a koja je stradala u potresu”, navodi Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Na Crkvi je potrebno još odraditi učvrščivanje temelja, a kako nam je rečeno u prosincu, u planu je i sanacija manjih oštećenja i drugih dijelova crkve.

Foto: FB / NBDM

Objava FOTO Skinuta je skela i vraćen stari sjaj našoj turopljskoj katedrali pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.