Prijava

Vaša prijava

U završnici sezone Gorica s igračem više pobijedila Istru

[]

HNK GORICA – NK ISTRA 1961 2-0

(Pršir 75′, Soldo 90’+5)

Glavni sudac: Mateo Erceg

Crveni karton: Mario Čuić (66′)

U 36. kolu Supersport HNL-a na Gradskom stadionu HNK Gorica pobijedila je NK Istru 1961 rezultatom 1-0. Gorica sezonu Supersport HNL-a pobjedom protiv izravnog konkurenta zaključuje na sedmom mjestu u poretku deset klubova elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Vidović mijenja tek u 70. minuti. S namjerom da osvoji s igračem više sva tri boda, u igru šalje Matavža umjesto Lazarova. Zadnjih deset minuta dobiva Sagna namjesto Mrzljaka, završnicu Blummel. Unatoč pobjedi, još jedna loša utakmica Gorice.

Istra kontrolira poluvrijeme bez događaja

U prvom poluvremenu Istra značajno bolja. Pokušavali su Vuk i Lisica, a najbliže je pogotku bio u 14. minuti Čuić, čiji je pokušaj glavom na nabacivanje Koskija otišao tik uz lijevu vratnicu.

 

U 20. minuti pokušao je s dvadesetak metara još jednom Vuk, a u 25. minuti iz slične pozicije i Ekong. Oba udarca prošla su opasno blizu lijeve vratnice.

Jedini pokušaj za Goricu u ruke je lakoćom uhvatio Majkić.

Crveni karton Čuića, jako lijep pogodak Pršira

Lijep pogodak kreirala je Istra početkom drugoga dijela. Lopta je prošetala s lijevoga na desni rub prostora preko Čuića, Ekonga i Čalušića. Na kraju prihvaća Lisica i neobranjivo zakucava s desetak metara. Sudac Erceg na sugestiju iz VAR sobe ipak gol poništava zbog prekršaja kojim je u začetku akcije Vuk oduzeo loptu Majstoroviću.

Jalova dominacija Istre traje do prijelomnog trenutka u 66. minuti. Čuić tada zbog prekršaja dobiva drugi žuti karton, pa jako lijep gol Pršira u 75. minuti za vodstvo Gorice. Iz sredine je ubacio Jurić, Pršir se odlično okomito ubacuje u prostor, prima loptu i namješta se na neobranjiv udarac lijevom nogom.

Ekong u 78. minuti propušta s pet metara zakucati Čalušićevu nisku loptu. Do kraja je Istra izgledala bolje, no nismo vidjeli izglednu šansu za pogodak.

U posljednjim sekundama nadoknade Soldo je iskoristio pogrešku braniča Istre i zabio pogodak za oproštaj od sezone i oproštaj od Velike Gorice. Ovaj igrač Dinama na posudbi u Gorici od sljedeće će sezone braniti boje Osijeka.

Standings provided by Sofascore

Objava U završnici sezone Gorica s igračem više pobijedila Istru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.