Prijava

Vaša prijava

ŽDO Velika Gorica: U padu zrakoplova kod Stupnika smrtno stradao hrvatski državljanin (30)

[]

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je 25. svibnja 2024., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, istražiteljima Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, započela očevid na mjestu pada zrakoplova marke Cessna.

Prema do sada prikupljenim podacima proizlazi da je zrakoplovom mađarskih registarskih oznaka upravljao hrvatski državljanin (1997.) te je oko 15:30 sati došlo do pada zrakoplova u Stupničko-obrešku šumu pri čemu je hrvatski državljanin (1994.) smrtno stradao, a ostale osobe nisu životno ugrožene i medicinski su zbrinute.

U dosadašnjem tijeku očevida naložena je obdukcija smrtno stradale osobe. Očevid će se nastaviti 26. svibnja 2024. i poduzet će se sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.

Objava ŽDO Velika Gorica: U padu zrakoplova kod Stupnika smrtno stradao hrvatski državljanin (30) pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.