Prijava

Vaša prijava

FOTO Petek na Gorice i ovog puta okupio brojne građane

[]

U Parku Plemenite opčine turopoljske trenutno se održava Petek na Gorice. Na ovom lipanjskom izdanju okupilo se mnogo izlagača kao i svakog puta do sada.  Pronaći možete razne rukotvorine – nakit, odjeću, modne dodatke, ali i domaću hranu poput sireva, meda, šunke, špeka i kobasica. Zasladiti se možete odmah jer kupiti možete i domaće kolače koje su pekle članice Društva žena Ščitarjevo i Pokupsko. Na štandu Društva žena Pokupsko pronaći možete i pravi domaći specijalitet – domaći kruh s masti.

Osim toga, tu su i neizostavni štrukli, a ovog puta i pravi bosanskohercegovački burek, odnosno pite i kolači. Kao dio petka na Gorice organiziran je i humanitarni kutak za dobra djela gdje možete donirati za SOS Dječje selo Hrvatska te pomoći Dječjem vrtiću u akciji  „Biljka za MD“.

U parku se također okupila i Udruga likovnih umjetnika Velike Gorice koji slikaju djela koja će se prodavati na aukciji za prikupljanje sredstava za SOS dječje selo.

Još uvijek stignete doći, sve traje do 14 sati, a popodne se druženje nastavlja u Parku dr. Franje Tuđmana. Tamo će se održati radionica „Glina i vino“ od 17:30 sati gdje posjetitelji mogu sudjelovati u kreativnoj radionici koja kombinira umjetnost i degustaciju vina. Uz to nas čeka i otvorenje izložbe Renata Glogovčana pod nazivom “Velika Gorica – nekad i sad” u 19:00 sati. Ova izložba pruža uvid u povijest Velike Gorice kroz fotografije i umjetnička djela. Program će obogatiti mladi glazbenik Martin Kutnar, nastup JANa te DJ Aldo Morro koji će zatvoriti večer svojim glazbenim setom.

Kako je bilo ujutro na Petku na Gorice, pogledajte na fotografijama u nastavku:

Objava FOTO Petek na Gorice i ovog puta okupio brojne građane pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.