Prijava

Vaša prijava

Zvonar zlatna na polumaratonu u Otočcu, Horvatek pobjednica Medvednica trail lige

[]

Članovi i članice Maraton klub Velika Gorica proteklog su vikenda postigli odlične rezultate na utrkama u različitim disciplinama širom Hrvatske, ali i u Austriji, a posebno su uspješne bile žene. Vedrana Janjić je odradila svoju drugu Ironman utrku, Jasminka Zvonar vratila se sa zlatnom medaljom s polumaratona u Otočcu, a Renata Horvatek je pobjednica u Medvednica trail ligi.

Kad je Vedrana Janjić lani u rujnu u postala IronWoman, već tad je u planu imala povratak u Austriju i još jedan napad na najtežu sportsku disciplinu – Ironman triatlon s 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,2 km trčanja. To je ostvarila u nedjelju 16. lipnja u Klagenfurtu na utrci IRONMAN Kärnten-Klagenfurt Austria, koja je dio elitne svjetske serije Ironman utrka.

Vedrana je utrku završila za 11 sati 36 minuta 24 sekunde, osvojivši 10. mjesto u kategoriji F45-49 među 63 natjecateljice. Ukupno je od 351 finišerke Vedrana završila na 84. mjestu. Nakon što je na plivanju bila 35. u kategoriji i potom 11. na biciklu, Vedrana je najbolje odradila posljednju trkačku dionicu, istrčavši maraton za 3h58min59sec i popevši se na deseto mjesto.

Rezultati Ironman utrke su na linku.

Dok je Vedrana ‘peglala’ kilometre u Austriji, na domaćem terenu briljirala je naša druga najuspješnija predstavnica u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi – Jasminka Zvonar. Jasminka je u nedjelju osvojila još jednu zlatnu medalju i skupila nove vrijedne bodove u ligi na utrci Gacka Run u Otočcu, koja se boduje kao 9. kolo HACL Jasminka je istrčala odličan polumaraton (1h52min22sec) i osvojila prvo mjestu u kategoriji Ž45 te ukupno četvrto mjesto od 21 finišerke.

Među muškima smo u Otočcu imali dva predstavnika. Josip Martinović je u cilj ušao s vremenom 1h36min11sec, osvojivši šesto mjesto od 32 finišera. Marijan Malčević se polako vraća u formu nakon ozljede, a u Otočcu je s vremenom 1h58min52sec osvojio 23. mjesto.

Rezultati iz Otočca su na portalu Stotinka.

U nedjelju je održan Medvedgrad trail, 10. kolo i finale Medvednica trail lige. Na finalnoj utrci lige, dužine 12 kilometara sa 616 metara elevacije, naša Renata Horvatek osvojila je prvo mjesto u kategoriji Ž55. Istrčala je šest od deset trailova tijekom sezone i potvrdila da je najspremnija od svih žena u kategoriji Ž55. Osim Renate, na Medvedgrad trailu bili su i Nikola Ivan LederMartin Potočnik i Milivoj Hudina.

U nedjelju je održan i 31. Vrbovečki polumaraton. Nismo nikog imali na punoj dužini polumaratona, ali zato je u utrci na 10 kilometara Darko Radić osvojio ukupno četvrto mjesto i prvo mjestu u kategoriji M50, s rezultatom 42min15sec. U ženskoj konkurenciji je Edita Grgić s rezultatom 57min49sec osvojila šesto mjesto ukupno i drugo mjesto u kategoriji Ž50.

Zanimljiv trkački event održan je u subotu u Bjelovaru. FunRun je okupio oko 300 trkača, a u utrci na 5 kilometara je naš predstavnik Ivica Prpa s vremenom 20min49sec osvojio četrnaesto mjesto ukupno i prvo mjestu u kategoriji M50. U utrci je sudjelovao i ženski dio obitelji Prpa – Severina (29min08sec) je bila 33. među ženama i šesta juniorka, a Valerija (30min44sec) je završila kao 42. žena i 15. u kategoriji Ž35.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

 

Objava Zvonar zlatna na polumaratonu u Otočcu, Horvatek pobjednica Medvednica trail lige pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.