Prijava

Vaša prijava

Najbolje štrukle i gibanice u Turopolju: Uspješna i 7. Buševska štruklijada

[]

Protekle subote, 22. lipnja, održana je sedma po redu Buševska štruklijada, manifestacija koja je okupila ljubitelje štrukli i drugih domaćih delicija. Natjecanje je ove godine privuklo pet ekipa koje su se natjecale za titulu najboljih štrukli. Ocjenjivački žiri, sastavljen od Ivane Belošević, Ivice Hemena i Ivane Kovačević Roginić, imao je težak zadatak odabrati najbolje. Prvo mjesto zasluženo je osvojila Udruga Naš Rakitovec, drugo mjesto pripalo je Društvu žena Ščitarjevo, dok je treće mjesto zauzelo Društvo žena Lekenik.

Novost ovogodišnje štruklijade bila je kategorija “Najbolje gibanice”, u kojoj su natjecatelji donijeli već pečene gibanice na ocjenjivanje. Žiri u sastavu Katica Pejak Jerleković, Sanja Pukanić, Zlatica Krznarić i Mateja Kalisar odlučio je da je najbolju gibanicu ispekla Valentina Špoljarić. Drugo mjesto zauzelo je Društvo žena Pešćenica, dok je treće mjesto pripalo Slavici Sever.

Foto: Društvo žena Buševec

Posebno iznenađenje za posjetitelje bila je prisutnost poznate lovkinje “Potjere” Morane Zibar. Manifestacija je bila ispunjena aktivnostima, a posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi domaćih proizvoda raznih OPG-ova, koji su svojim dolaskom i podrškom dodatno obogatili događaj.

Foto: Društvo žena Buševec

Organizatori Buševske štruklijade zahvaljuju svim sudionicima, posjetiteljima, donatorima i medijima koji su podržali ovu manifestaciju. Posebne zahvale upućuju gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru, dožupanu Zagrebačke županije Ervinu Kolarcu, direktorici Turističke zajednice grada Velike Gorice Maji Toth te direktorici Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivani Alilović.

Buševska štruklijada ostaje jedan od najveselijih i najposjećenijih kulturno-gastronomskih događaja u Turopoljskom kraju, a sav prihod od manifestacije usmjeren je u humanitarne svrhe, pomažući obiteljima teškog financijskog i materijalnog stanja, osobama s invaliditetom, starijim i nemoćnim osobama.

Objava Najbolje štrukle i gibanice u Turopolju: Uspješna i 7. Buševska štruklijada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.