Prijava

Vaša prijava

FOTO Arriva predstavila vozni park, evo kako će se koristiti besplatne karte

[]

Novi velikogorički javni prijevoznik danas je u Zagrebu predstavio vozni park i sustav korištenja i kontrole voznih karata za Veliku Goricu.

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će zbog odredbi zakona o komunalnom linijskom prijevozu putnika morati imati besplatnu kartu. Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom, te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne karte mogu se preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave.

“Vozna karta je obvezna po zakonu i osiguranje je putnika u slučaju bilo kakve nesreće. Putnik s kartom može dokazati prisutnost i samo tako ima mogućnost odštete. Arriva kartice u budućnosti će imati pečat Velike Gorice. Za sada imamo 6 tisuća komada izrađenih, imaju serijski broj i nemaju rok trajanja. Vozači će ukazivati na to da putnici uzmu i registriraju karte, ali nećemo nikome praviti probleme”, rekao je specijalist za razvoj poslovnog sustava Arrive Ante Nakić.

Iz Arrive kažu i da će gorički autobusi biti stacionirani u Novom Čiču, a da će jedan dio vozača biti Nepalci s položenim vozačkim ispitom u Hrvatskoj.

Okvirni sporazum sklopljen na sedam godina

Grad Velika Gorica i Arriva sklopili su sedmogodišnji okvirni sporazum o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a njegova ukupna vrijednost je 20,5 milijuna eura bez PDV-a. Na temelju njega svake će se godine potpisivati poseban ugovor.

S novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se sa Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16, te Velika Mlaka i Mičevec. Ukupno će prometovati 16 lokalnih linija čiji su vozni redovi i karte objavljene na stranicama Grada Velike Gorice i Arrive, a mogu se pronaći i na autobusnim stajalištima.

Podsjećamo, na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi.

Objava FOTO Arriva predstavila vozni park, evo kako će se koristiti besplatne karte pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.