Prijava

Vaša prijava

KAKAV USPJEH! Filip Goričanec i Lucian Bura ponovno svjetski prvaci u rukometu na pijesku

[]

Filip Goričanec i Lucian Bura predvodili Hrvatsku do svjetskog zlata u rukometu na pijesku

Hrvatski rukometaši još su jednom ispisali sjajnu stranicu povijesti rukometa na pijesku. U kineskom Pingtanu obranili su naslov prvaka svijeta osvojen prije dvije godine u Grčkoj i tako po četvrti put osvojili zlatnu medalju. Između ostalih, u osvajanju zlata sudjelovali su i Filip Goričanec i Lucian Bura, inače igrači Hrvatskog rukometnog kluba Gorica.

Hrvatska je do novog naslova svjetskih prvaka stigla bez poraza, a u velikom finalu, reprizi finala od prije dvije godine, savladali su Dansku u dramatičnom susretu. Prva dionica završila je rezultatom 23:18 za Hrvatsku. U drugoj dionici, Danska je preuzela vodstvo s 2:8, ali zahvaljujući sjajnim obranama našeg vratara Stipe Maleničića, Hrvatska se vratila u igru. Iako je Danska na kraju dobila taj dio igre rezultatom 18:23, uslijedilo je raspucavanje gdje su hrvatski rukometaši pokazali više mirnoće i slavili 9:6.

Ključnu obranu u prvoj seriji raspucavanja izveo je vratar Stipe Maleničić, a iskusni Ivan Dumenčić osigurao je pobjedu sigurnim šutem za jedan bod. Time je Hrvatska po četvrti put u povijesti postala svjetski prvak, nakon Cadiza 2008., Budimpešte 2016., Crete 2022. i sada Pingtana 2024.

Pored Goričaneca i Bure, svjetsko zlato osvojili su:

STIPE MALENIČIĆ
FILIP DOMINIK HANČIĆ
IVAN DUMENČIĆ
IVAN JURIĆ
JOSIP DUKEŠ
VALENTINO VALENTAKOVIĆ
NIKOLA FINEK
JOSIP LEKO

Stručni stožer činili su: Mladen Paradžik, Mario Močilac, Goran Krušelj i Ante Taraš.

Ovim uspjehom su hrvatski rukometaši potvrdili su status svjetske velesile u rukometu na pijesku, a Velika Gorica može biti ponosna na svoje predstavnike koji su dali doprinos ovom velikom sportskom uspjehu.

Objava KAKAV USPJEH! Filip Goričanec i Lucian Bura ponovno svjetski prvaci u rukometu na pijesku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.