Prijava

Vaša prijava

Ne propustite: Ladanje u Donjoj Lomnici uz fuziju etno i jazz glazbe

[]

U sklopu Festivala drvenih kapela Sancta Barbara ove subote vas čeka zanimljiv glazbeni događaj u Kuriji Modic Bedeković. Ove godine, ladanje će donijeti fuziju etno i jazz glazbe uz vokalni ansambl Zwizde i jazz trio Pavla Golubića.

Vokalni ansambl Zwizde iz Zagreba, koji njeguje šokačku tradicijsku glazbu Slavonije, Baranje, Srijema, Bačke i Bosanske Posavine, predstavit će se sa svojim izvornim acapella izvedbama. Ansambl, kojeg vodi Pavo Begovac, solist Ansambla “Lado”, poznat je po brojnim nastupima, uključujući i onaj na Adria Art festivalu u Seoulu. Zwizde su dobitnice brojnih priznanja, uključujući zlatnu plaketu na državnim susretima malih vokalnih sastava 2023.

Pavle Golubić Trio, moderni jazz sastav, izvodi originalne kompozicije i obrade tradicijskih pjesama iz Hrvatske, kombinirajući improvizacijski stil i suvremeni zvuk. Trio čine Pavle Golubić, Domagoj Leljak i Tin Džaferović, koji su svojim glazbenim obrazovanjem i iskustvom stekli međunarodnu reputaciju.

Koncert počinje u 20 sati.

Objava Ne propustite: Ladanje u Donjoj Lomnici uz fuziju etno i jazz glazbe pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.