Prijava

Vaša prijava

Za vikend šest prometnih nesreća, rekorder zaustavljen u centru Gorice

[]

U vremenu od 5. do 8. srpnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 40 ciljanih prekršaja i to :

-2 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-32 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 5 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 45 prometnih prekršaja. Nije bilo uhićenih vozača zbog težih prekršaja.

Vikend rekorder zaustavljen u centru Gorice

Dana 06.07.2024. godine (subota) u 04,15 sati muškarac starosti 28 godina, upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,06 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, te mu je uručen Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodilo 6 prometnih nesreća (sve materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Za vikend šest prometnih nesreća, rekorder zaustavljen u centru Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


UPISI U ŠKOLU

Nova TV o mraclinskim provalama