Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA Obrazlaže se nova cijena projekta, još uvijek se ne zna tko je odabran da gradi pročistač

[]

Na aktualnom satu 17. sjednice Gradskoga vijeća Grada Velike Gorice vijećnik Mosta Damir Slojšek postavio je pitanje o rokovima za dodatno sufinanciranje po trećem natječaju za velikogorički pročistač.

“Očekujemo odgovore od Ministarstva regionalnog razvoja, od Hrvatskih voda te od Ministarstva gospodarstva da se očituju po pitanju. Zatražili smo nadoknadu sredstava u odnosu na dostavljene ponude. Imam podatak da 10 do 15 aglomeracija diljem Hrvatske u izgradnji ima iste probleme. Očekujem u što skorije vrijeme da ćemo dobiti suglasnost za dodatnim sufinanciranjem da bismo mogli donijeti odluku o odabiru”, odgovorio je direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

“Pitao sam vas imate li kakav rok. Jeste li si zadali kakav datum kada to treba biti gotovo. Ja ne znam postoji li u zakonima neki rok kako ove situacije trebaju biti okončane”, ponovio je Slojšek.

Vijećniku Mosta stigao je i pisani odgovor na pitanje postavljeno na prošloj sjednici gradskoga vijeća. “Naručitelj je naručio izradu dokumenta ‘Opcijska analiza pročišćavanja otpadnih voda’ u kojoj se obrazlaže nova vrijednost izgradnje UPOV-a. Temeljem tog dokumenta naručitelj se obratio provedbenim tijelima prve i druge razine radi osigurana dodatnih sredstava. Naručitelj će donijeti odluku o odabiru u trenutku kada će imati osigurana financijska sredstva potrebna za realizaciju projektiranja i rekonstrukcije UPOV-a Velika Gorica”, navodi se.

Podsjetimo, stručno povjerenstvo VG Vodoopskrbe odluku o odabiru je donijelo, no ona još nije poznata javnosti. “Imamo spremnu odluku o odabiru. Očekujem da ću u vrlo skoro vrijeme dobiti suglasnost od Ministarstva regionalnog razvoja i Hrvatskih voda za dodatnih 15 milijuna eura koliko nam nedostaje za odabir izvođača”, rekao je Višić krajem svibnja.

Više o temi pročitajte OVDJE.

 

Objava AGLOMERACIJA Obrazlaže se nova cijena projekta, još uvijek se ne zna tko je odabran da gradi pročistač pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.