Prijava

Vaša prijava

Natjecateljska sezona za Karate klub Velika Gorica završena nastupom na svjetskom turniru u Poreču

[]

Završila je natjecateljska sezona za karataše iz Velike Gorice, a zaključena je nastupom na najjačem svjetskom turniru za uzrast ispod seniora – YOUTH LIGA. Jedan od pet turnira u seriji tradicionalno se održava krajem lipnja u Poreču, a ove godine privukao je rekordan broj natjecatelja. Ukupno 3714 sudionika iz 74 zemlje okupilo se u Poreču prošlog vikenda, natječući se u kategorijama U14, U16, U18 i U21.

Sportaši Karate kluba Velika Gorica natjecali su se s 12 boraca u navedenim uzrastima, pokušavajući osvojiti bodove za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati početkom listopada u Veneciji. YOUTH LIGA u Poreču jedan je od četiri turnira koji se boduju prema odluci stručnih stožera reprezentacije.

Unatoč odličnim nastupima, naši borci nisu uspjeli osvojiti medalju. Nekoliko ih je bilo na dobrom putu, no nedostajalo je sportske sreće. Od ukupno 193 natjecatelja iz Hrvatske, osvojene su samo 4 medalje, što svjedoči o težini ovog turnira.

Najbolji rezultat među našim natjecateljima postigla je Ema Jukić u kategoriji kadetkinja -47 kg. Nakon slobodnog prvog kola, pobijedila je predstavnice Italije, Egipta i Nizozemske, ali je u četvrtfinalu izgubila od predstavnice BiH, koja kasnije nije uspjela izboriti repasaž.

Vito Hulina (kadeti -57 kg), Nikola Huzjak (kadeti +70 kg) i David Lovrinović (kadeti -70 kg) također su imali odlične nastupe. Sva trojica su nakon tri pobjede izgubili u četvrtfinalu, jer su njihovi protivnici kasnije izgubili. Mia Čunčić (U14 -47 kg) i Lucija Kirinić (juniorke -48 kg) pobijedile su u prvom kolu, no izgubile u drugom.

Još su nastupili Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, koji su završili svoj nastup porazom u prvom kolu.

“Snaga ovoga turnira je ravna konkurenciji Svjetskog prvenstva, a mislimo da je sve jasno kada kažemo da za osvajanje medalje treba nastupiti u sedam mečeva. Natjecatelji za ovu razinu trebaju biti izuzetno kvalitetni, fizički spremni, te naravno imati i malu dozu sportske sreće da bi napravili rezultat u obliku medalje. Mi smo zadovoljni sa borbama jer smo u puno kategorija skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo koje se sredinom listopada održava u Veneciji, i to za uzrast kadeta, juniora i U21. Još su ostala dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega ćemo znati putnike na ovo veliko natjecanje, a naši borci su u vrhu u nekoliko kategorija. Slijedi mali odmor u 7.-om mjesecu, a sa pripremama počinjemo 01.08”, navodi Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica.

Objava Natjecateljska sezona za Karate klub Velika Gorica završena nastupom na svjetskom turniru u Poreču pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.