Prijava

Vaša prijava

Poštar zatečen ‘mrtav pijan’ na poslu, zbog njega kasnilo više stotina pošiljaka

[]

Poštar Marko nevjerojatan je slučaj zaposlenika. Dobio je otkaz jer je na poslu često bio pijan, a zbog njega je preko stotinu pošiljaka kasnilo, a neke su i izgubljene. Otkaz je dobio nakon što je izvršena kontrola na radnom mjestu kada mu je izmjereno 1,11 promila alkohola. Prije toga je već imao kršenja, a jedno od njih je bilo izmjereno 3,17 promila alkohola u krvi na radnom mjestu. 

Međutim, odluci o otkazu se usprotivilo radničko vijeće Hrvatske pošte navodeći da je on u liječenju od alkoholizma te da te povrede nije učio namjerno. Istaknuli su i da mu treba pomoć u liječenju. Poštar Marko je stoga odlučio tužiti Poštu i tražio da ga se vrati na posao. Međutim, u korist mu nije išla, a što je Sud i istaknuo, činjenica da je s liječenjem od alkohola krenuo tek nakon što je dobio otkaz.

Osim što je poštar Marko na posao dolazio i bio pijan, imao je druge velike nepravillnosti u radu. “Dostava više stotina pošiljaka koje je zadužio nije bila na vrijeme, kašnjenje preko mjesec dana, te su neke pošiljke nedostajale, na što je poštar rekao da ih je izgubio”, rekli su u Pošti.

Uz to, za jednu pošiljku, koja se vodila kao uručena, utvrđeno je da se nalazila u njegovom domu, a to “upućuje na voljni element prikrivanja propusta u radu koji su mogli rezultirati štetom za korisnika i poslodavca”, piše Robert Mihaljević za Danicu.hr.

Njegova tužba prema Pošti je stoga odijena i potvrđeno je da je otkaz bio potpuno zakonit i opravdan. Osim toga, naloženo mu je da Pošti podmiri 625 eura troškova parničnog postupka.

Objava Poštar zatečen ‘mrtav pijan’ na poslu, zbog njega kasnilo više stotina pošiljaka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.