Prijava

Vaša prijava

Luka Živanović srebrni na 60 m, ekipa Tur brončana u graničaru na Plazma sportskim igrama

[]

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine održava u Rijeci, od 20. do 31. srpnja više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske borit će se za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi. Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina.

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, u dvije kategorije 2013. godište, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju. Tijekom prve i druge smjene zaigrao se i stolni tenis te odbojka na pijesku, a održala se i utrka na 60 metara, mladi sportaši pokazali su talente na MIS turnir u odbojci, Kinder Joy turnir u košarci 3×3, te Telemach Dan sporta za 2015. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice Tommy turnira u malom nogometu, PBZ cup u šahu, Paket 24 Cup u tenisu, i napete utakmice HEP turnira u rukometu.

Ekipa Tur iz Velike Gorice u sastavu Ivan Plavec, Vanja Grgić, Pavel Zrinski, Vito Čale, Jakov Pavlinić, Jakov Vrabac, Lena Štingl, Nela Bačić, Doris Bratković i Dora Juričev s voditeljem Ivicom Hercegom osvojili su izvrsnu brončanu medalju. Ekipa je u polufinalu igrala protiv Vatrenih zmajčeka i iako su poveli 1:0 u setovima, ekipa iz Preloga je pobijedila. Ekipa Tur za treće mjesto savladala je ekipu iz Gline i u Veliku goricu se vračaju s brončanom medaljom.

U utrci na 60 metara srebreni je dječak Luka Živanović, koji će putovati u Split krajem kolovoza na Međunarodnu završnicu.

Državna završnica završit će Coca-Cola Cupom najvećim malonogometnim turnirom u Europi. Nakon više od 140 turnira u svim županijama Hrvatske, ekipe će u Rijeci zaigrati veliki finalni turnir. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Sudionici koji su u Rijeku doputivali HŽ putničkim prijevozom partnerom prijevoza djece. Više od dvije tisuće djece iz cijele Hrvatske na Plazma Sportskim igrama mladih bit će smješteno u Studentskom naselju Trsat, dok će se natjecanja održati na čak deset lokacija te će cijelim gradom vladati pravi sportski duh, što se nastavlja na dugogodišnju izvrsnu suradnju grada Rijeke i Igra.

Više informacija o terminima natjecanja možete doznati na internetskoj stranici igremladih.hr, a na Facebook stranici moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica Državne završnice.

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz 4 zemlje u kojima se Igre održavaju Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijetelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Objava Luka Živanović srebrni na 60 m, ekipa Tur brončana u graničaru na Plazma sportskim igrama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.